Mainos

Hoitajapula sulkee osastoja sairaaloissa kesällä

Pula sairaanhoitajista sulkee ensi kesänä osastoja aiempaa enemmän, ilmenee MTV3 Uutisten tekemästä kyselystä.

Monissa sairaanhoitopiireissä tilanne on pahentunut, eikä tulevasta kesästä selvitä ilman useiden osastojen sulkua. Hoitajapula johtuu alan nopeasta eläköitymisestä, pitkistä perhevapaista ja uuden polven hoitajien haluttomuudesta sitoutua raskaaksi koettuun kolmivuorotyöhön.

– Vakituinen työpaikka ei olo enää se ykkönen, mitä haetaan. Nyt haetaan sitä, että on mielekäs työ ja mukavat työolot. Sijaisuus on nykyään parempi kuin vakituinen työpaikka jossakin kolmivuorotyöyksikössä, kertoo peruspalveluliikelaitos JYTA:n palvelujohtaja Päivi Peltokorpi.

MTV3 uutisten kyselyn perusteella ensi kesänä suljetaan hoitajapulan vuoksi viime kesää enemmän osastoja ainakin Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Pulasta kärsitään myös viime kesän tapaan Kanta- ja Päijät-Hämeen piireissä. Kiireiset potilaat luvataan silti hoitaa joka paikassa.

– Näitä suunniteltuja leikkauspotilaita ei esimerkiksi kesän aikana oteta niin paljon, vaan pyritään hoitamaan päivystyspotilaat ja muut sellaiset, jotka ovat kipeästi hoidon tarpeessa, Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja sairaanhoitopiiri Pirjo-Liisa Hautala-Jylhä kertoo.

Myös maakuntien terveyskeskuksissa ja vanhainkodeissa joudutaan tekemään sulkuja ja potilassiirtoja, vaikka lääkäreitä olisikin tällä kertaa riittävästi.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.