Mainos

Hoitajan rikosnimikkeet kovenevat - todisteita löytyy lisää

Kahdesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä epäillyllä hoitajalla on oikeus vaatia uutta oikeuskäsittelyä kahden viikon välein.

Kehitysvammaisten myrkyttämisestä epäillyn naisen rikosnimikkeet kovenevat. Keskusrikospoliisi tutki aluksi lapsen myrkytystapausta törkeänä pahoinpitelynä, mutta nyt rikosnimike on vaihtunut murhan yritykseksi.

- Tämä tuo luonnollisesti lisää todistusmateriaalia ja lisää myös kuulusteltavien määrää, tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen kertoo MTV:n uutisille.

Kahdeksan kuukauden ikäisen lapsen verestä löytyi huomattava määrä insuliinia, joka lääkärinlausunnon mukaan ei ollut kehon omaa tuotantoa vaan peräisin lääkevalmisteesta. Lapsen veren sokeritaso laski sen vuoksi hengenvaarallisen alhaiseksi.

- 8 kuukauden ikäisen lapsen oireet olivat alkaneet kesämökillä ja ensiavussa otettu näyte paljasti, että insuliinia on tappava määrä hänen veressään, Tuominen kertoo.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Paavo Tuomisen mukaan on vielä epäselvää, mitä ainetta toinen epäillyn murhayrityksen uhri sai. Poliisi epäilee sen olevan peräisin epäillyn entiseltä työpaikalta, mutta asiasta ei ole varmuutta.

Myös kahden vainajan oikeuslääketieteellinen tutkinta on vielä kesken. Tuominen uskoo valmistumisen venyvän syyskuuhun.

Epäilty kiistää osallisuutensa

26-vuotias sairaanhoitaja vangittiin viime sunnuntaina todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta. Häntä epäillään myös kahdesta murhan yrityksestä.

- Häntä on kuulusteltu tai puhuteltu päivittäin. Hän on alusta lähtien kiistänyt syyllisyytensä, myös tähän lapseen kohdistuneeseen myrkytystapaukseen, tutkinnanjohtaja Tuominen sanoo.

Tuomisen mukaan epäilty pysyy vangittuna.

- Esitutkinnan aikana hänellä on kuitenkin oikeus vaatia uutta oikeuskäsittelyä kahden viikon välein.

Epälty nainen on eristetty ulkomaailmasta. Hän on saanut tavata kolmevuotiasta lastaan, mutta ei Tuomisen mukaan muita ihmisiä. Tutkintavankeudessa hän ei myöskään saa lukea rikosepäilyjä koskevaa uutisointia.

Syyte asiassa on nostettava 15. marraskuuta mennessä.

(MTV3/Johanna Sainio)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.