Mainos

Hoitajajärjestöt tyytyväisiä

Poliitikot nostattivat itse vaalipuheillaan hoitajien palkkaodotuksia, joten poliittisen keskustelun jatkuminen on vain hyvä asia, Super ja Tehy katsovat.

Hoitajajärjestöt ottivat hyvillä mielin vastaan tiedon opposition välikysymyksestä. Poliitikkojen sekaantuminen palkkaneuvotteluihin ei järjestöjä haittaa. Poliitikot nostattivat itse vaalipuheillaan hoitajien palkkaodotuksia, joten poliittisen keskustelun jatkuminen on vain hyvä asia, Super ja Tehy katsovat.

-Nyt nähdään, kuka todellisuudessa on tänä päivänä hoitajien palkankorotusten takana, Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki (kesk.) sanoi tänään.

Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) myönsi, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ovat jo useaan kertaan sanoneet, että hallituksen lisäraha on 150 miljoonaa euroa vuodessa eikä summa siitä muutu.

-Mutta se ei korjaa tätä tilannetta. Sen takia uskomme, että kun eduskunnassa on pidetty tämän asian hoitamista tärkeänä, niin siellä on myös mahdollista tehdä jotakin muutoksia.

Kunta-alan palkkaneuvotteluja jatketaan ensi maanantaina. Palomäen tiedossa ei ollut, onko luvassa vain keskustelua vai mahdollisesti jo työnantajilta uusi tarjous. Laitinen-Pesola ei elätellyt tapaamisesta järin suuria odotuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.