Mainos

Hoitajaa epäillään kahden kehitysvammaisen myrkyttämisestä

Sairaanhoitaja ehti olla työssään Ylöjärven kuntoutuskeskuksessa vain kuukauden. Mahdollisen myrkytyksen motiivista ei ole vielä tietoa. Vammaisjärjestöt ovat ottaneet uutisen vastaan järkyttyneinä.

Keskusrikospoliisi epäilee sairaanhoitajan myrkyttäneen kaksi kehitysvammaista Ylöjärvellä kuun vaihteessa.

KRP:n mukaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa työskennellyt sairaanhoitaja on irtisanottu työstään ja hänet on pidätetty esitutkintaa varten jo toissapäivänä.

Naispuolisen sairaanhoitajan epäillään surmanneen 54-vuotiaan miehen ja 79-vuotiaan naisen. Tapausta tutkitaan kahtena murhana.

- Ylöjärvellä on ollut lyhyessä työsuhteessa, noin kuukauden ajan, sairaanhoitaja, jota epäillään kahden henkilön myrkyttämisestä, tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen Keskusrikospoliisista kommentoi MTV:n uutisille.

Tuomisen mukaan mahdollisen myrkytyksen motiivista ei ole vielä tietoa, koska tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Myös teon tahallisuutta selvitetään.

- Hän on juuri valmistunut sairaanhoitajaksi ja kyseessä oli lähes ensimmäinen työpaikka, joten myös vahingon mahdollisuutta myös selvitellään, kertoo Tuominen.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä myöskään kerro, mistä tai keneltä myrkytysepäily lähti liikkeelle. Sairaanhoitaja on pidätettynä huomiseen asti, jolloin hänen vangitsemisestaan on määrä päättää.

KRP:n tutkinnasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Etelä-Saimaa.

Järkyttyneet järjestöt vaativat luotettavuutta ja valvontaa

Kehitysvammaisten Tukiliitto on järkyttynyt kahden kehitysvammaisen henkilön surmista kehitysvammalaitoksessa. Liitossa aiotaan seurata tarkasti tapahtumien selvittelyä ja esiin tulevia taustoja.

Kehitysvammaisista ja heidän omaisistaan muodostuvan liiton periaatteiden mukaan jokaisella ihmisellä on oltava yhtä lailla oikeus syntyä kuin myös elää arvostettua elämää. Liitto korostaa erityisesti sitä, että asumisen on oltava turvallista ja tukea pitää saada sitä tarvitessa.

- On myös voitava luottaa siihen, että silloin kun hoidon tarvetta on, vammaisia henkilöitä - meitä kaikkia - hoitaa luotettava, ammattitaitoinen ja riittävä henkilökunta, toteaa liiton viestintäpäällikkö Tupu Sammaljärvi tiedotteessaan.

Vammaisten ihmisoikeusjärjestön Kynnyksen mukaan kuolemantapaukset ovat erittäin hälyttävä merkki valvonnan puutteesta sekä siitä, ettei kehitysvammaisten elämää arvosteta. Järjestö vaatii viranomaisilta systemaattista vammaisten olojen valvontaa.

- Ongelma on laaja, meno vammaisten laitoksissa on käymässä yhä hurjemmaksi. Pakkokeinoja käytetään perusteettomasti ja vammaisten ihmisoikeuksia poljetaan räikeästi. Niin kauan, kun valvontaa ei ole, ei ole luottamusta, toteavat järjestön puheenjohtaja Jukka Kumpuvuori ja toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä julkaisemassaan tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.