Mainos

Hoitaja välttää rikosilmoituksen irtisanoutumalla

Terveydenhuollon työnantajat ovat jättäneet rikosilmoituksia tekemättä hoitajista, jos hoitaja on itse irtisanoutunut. Näin on tehty, vaikka kyseessä olisi ollut selvä rikosepäily, sanoo johtaja Tarja Holi terveysalan valvontavirastosta Valvirasta. Näin hoitajasta voi tulla ns. kiertopalkinto, joka toimii seuraavassa työpaikassa samalla tavalla.

Holin mielestä esimiesten pitäisi puuttua ajoissa kaikkiin havaitsemiinsa hoitotyön ongelmiin jo työpaikalla. Näin ongelmat eivät pääsisi paisumaan valtaviin mittasuhteisiin.

Viimeaikaiset hoitajien järkyttävät rikokset ovat Holin mukaan jo herättäneet vastuuhenkilöitä tehostamaan omavalvontaa, koska vastaavia tapauksia ei haluta omalle työpaikalle.

Arkisessa päivätyössä merkit ongelmista näkyvät parhaiten. Avainasemassa ovat osastonhoitajat ja hoitajatoverit. Työnantajan pitää olla kaiken aikaa ajan tasalla ja seurata työn laatua oma-aloitteisesti esimerkiksi pistokokeilla.

Yksityiseen terveydenhuoltoon tuli velvoite tehdä omavalvontasuunnitelma viime vuonna ja vuoden alussa se tulee yksityiseen sosiaalihuoltoon. Julkiseen terveydenhuoltoon velvoite tulee terveydenhuoltolain yhteydessä. Julkisen sosiaalihuollon lainsäädäntöä ollaan parhaillaan uudistamassa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.