Hoitaja väitti paniikkikohtaukseksi – 25-vuotias Sarah kuoli aivokalvontulehdukseen

Ida Marian MS-tauti olikin aivokasvain 0:25

Sarah Cullen menehtyi aivokalvontulehdukseen, jota sairaanhoitaja piti paniikkikohtauksena. Nyt vanhemmat haluavat vastauksia.

Sarah Cullen menehtyi aivokalvontulehdukseen, jota ei diagnosoitu ajoissa, kertoo New York Post.  Cullen, 25, hakeutui sairaalaan vuonna 2014 tunnottomuuden, puhevaikeuksien ja sekavan olon vuoksi. Hänet vastaanottanut hoitaja kuitenkin lähetti hänet kotiin paniikkikohtausdiagnoosin kanssa.

Löytyi seuraavana aamuna tajuttomana

Seuraavana aamuna Cullen löytyi tajuttomana ystävänsä kodista.

– Aamulla Sarah soitti minulle ja sanoi "menen kylpyyn" ja se oli viimeinen kerta, kun puhuimme hänelle. Pian sen jälkeen hänen ystävänsä soitti ja Sarah oli tuupertunut kylpyhuoneen lattialle, isäpuoli Alan, 54, muistaa.

Cullenin vanhemmat päättivät astua julkisuuteen nyt ensimmäistä kertaa, koska eivät ole saaneet mieleistään päätöstä tapahtuneelle.

Aivokalvontulehdus ja halvauskohtaus

Cullen kiidätettiin sairaalaan. Kävi ilmi, että hänellä oli aivokalvontulehdus ja hän oli saanut halvauskohtauksen.

– Hänet pantiin elämää ylläpitäviin koneisiin eikä hän koskaan herännyt. Se oli ja on edelleen kamalaa, Alan kuvailee.

Cullen oli kiinni elämää ylläpitävissä koneissa kolme päivää. Lopulta naisen vanhemmat tekivät vaikean päätöksen ja sammuttivat koneet.

– Elämämme eivät koskaan enää ole entisellään. En toivoisi kellekään samaa kohtaloa, sitä, että sinun täytyy sammuttaa tyttäresi elämää ylläpitävät laitteet, koska sinulle kerrotaan, että hänen elimensä antavat periksi. Alan sanoo.

Vanhemmat uskovat, että tytär olisi voitu pelastaa

Cullenin kuolinsyyksi määriteltiin akuutti bakteerin aiheuttama aivokalvontulehdus. Alan ihmettelee, miksi hoitaja piti tilaa paniikkikohtauksena. Cullenin vanhemmat uskovat, ettei heidän tyttärensä olisi koskaan pitänyt poistua sairaalasta, ja että tämä olisi elossa, jos olisi jäänyt hoitoon.

– Hän olisi ehkä saanut jonkinlaisen aivovaurion, mutta hän olisi elossa, isäpuoli uskoo.

– Haluamme edelleen sairaalan ottavan yhteyttä ja vastaavan kysymyksiimme, Alan sanoo.

"Muutos hoitosuunnitelmassa" ei olisi pelastanut?

Sairaalan toimet tutkittiin Cullenin kuoleman jälkeen, mutta tutkimuksen lopputulema oli, että vaikka tilanteesta voi oppia, "muutos hoitosuunnitelmassa" ei olisi pelastanut Cullenia.

Diagnoosin antanut hoitaja Jacqueline Baseley on pahoitellut tilannetta.

– Jälkiviisaus on hyvä asia, ja olen oppinut, että jos näen jonkun samassa tilassa, ohjaisin hänet lääkärille tai antaisin tapauksen kanssani työskentelevälle lääkärille.

Lähde: Nypost.com

Lue myös:

    Uusimmat