Mainos

Hoidon saanti huolettaa Reumaviikolla

Reumasairaat ja heitä edustavat paikalliset yhdistykset ovat huolissaan reumasairaanhoidon kehityksestä. Reuman hoidossa huolettaa mm. leikkaustaidon säilyminen, kun hoitomäärät ovat pieniä.

Reumasairaat ja heitä edustavat paikalliset yhdistykset ovat huolissaan reumasairaanhoidon kehityksestä. Reumaviikko avattiin valtakunnallisesti tänään Raumalla. Reumaväki haluaa turvata sairaanhoitopiirien ylläpitämien reumaosastojen toiminnan, sillä reumahoidon siirtyessä keskus- ja aluesairaaloihin näyttävät hoitopaikat vähentyvän.
-Reumasairaita ei saa jättää muurahaispesien ja männynkäpyjen varaan, vaan oikeaa hoitoa pitää saada oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, tiivisti Suomen Reumaliiton puheenjohtaja Teuvo Komulainen. Hän esitti kuitenkin reumakirurgian keskittämistä.

-Leikkaukset olisi syytä tehdä jatkossa sairaaloissa, joissa on reumakirurgian erityisosaamista. Nykyisin lonkan tekonivelleikkauksia tehdään 69 sairaalassa ja polven tekonivelleikkauksia 65 sairaalassa. Suuressa osassa sairaaloita vuosittaiset leikkausmäärät ovat Komulaisen käsityksen mukaan liian pieniä riittävän osaamistaidon säilyttämiseksi. Reumasairaita ja muita tuki- ja liikuntaelinsairaita on Suomessa Kansaneläkelaitoksen tilastojen mukaan 1,2 miljoonaa. Reumayhdistyksiin kuuluu 52000 jäsentä. Maailman reumapäivänä, maanantaina Reumaliitto aloittaa keräyksen tutkimusrahaston hyväksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.