Mainos

Hodorkovskin vanhemmat arvostelevat Venäjän oikeuslaitosta

Venäläisen liikemiehen Mihail Hodorkovskin vanhemmat arvostelevat Venäjän oikeuslaitosta järjestyksen puutteesta. Heidän mielestään nykytilanteessa oikeutta painostetaan eikä heidän pojallaan ja tämän kanssa tuomiolla olevalla Platon Lebedevillä ole silloin mitään toivoa.

- He ymmärtävät täysin, että heillä ei ole mitään toivoa tällaisessa järjestelmässä. Siksi he ovat päättäneet säilyttää kunniansa loppuun asti, Hodorkovskin äiti Marina Hodorkovskaja sanoi moskovalaisen oikeustalon ulkopuolella tänään.

Vanhemmat olivat tulleet kuuntelemaan tuomion lukemista, joka jatkuu kolmatta päivää. Tuomioistuin totesi Mihail Hodorkovskin toissapäivänä syylliseksi kavallukseen ja rahanpesuun.

- Pitäisi aloittaa siitä, että oikeusjärjestelmämme saadaan kuntoon. Oikeutta ei saisi komennella eikä painostaa. Oikeuden on oltava riippumaton. Siinä kaikki, sanoi isä Boris Hodorkovski viitaten Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin lupauksiin oikeusturvan parantamisesta ja oikeuslaitoksen itsenäisyyden vahvistamisesta.

Venäjän toinen vahva mies, pääministeri Vladimir Putin on herättänyt länsimaissa närkästystä Hodorkovskin oikeudenkäyntiä koskevilla lausunnoillaan. Aiemmin tässä kuussa Putin totesi eräässä televisiohaastattelussa, että Hodorkovskin on todistettu olevan rikollinen, jonka tulee istua vankilassa.

Hodorkovskin asianajajan Karinna Moskalenkon mukaan oikeuden päätös oli ollut selvä jo ennen Putinin kommenttejakin.

- Putinin sanat eivät enää jättäneet mitään illuusioita, Moskalenko sanoi.

Asianajaja toteaa Hodorkovskin ja Lebedevin suhtautuvan "hyvin rohkeasti kaikkeen tähän vääryyteen". Hän sanoo ettei tilanne tullut heille yllätyksenä.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.