Mainos

Hodorkovskin oikeudenkäynti jatkuu

Jukosin pääomistajan Mihail Hodorkovskin asianajaja on varma siitä, että hänen päämiehensä todetaan syylliseksi veronkiertoon ja petokseen.

Venäläisen öljyjätin Jukosin pääomistajan Mihail Hodorkovskin ja tämän liikekumppanin Platon Lebedevin oikeudenkäynti jatkuu tänään Moskovassa. Ensimmäisen kerran Hodorkovski oli oikeuden edessä toukokuun lopulla. Tuolloin istunto päättyi lyhyeen verottajan pyydettyä yllättäen lykkäystä.

Hodorkovskia syytetään petoksesta ja veronkierrosta. Syytteen mukaan Hodorkovskin toimista on aiheutunut valtiolle yli miljardin dollarin vahingot. Hänelle vaaditaan enimmillään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta.

Hodorkovskin puolustusasianajaja Robert Amsterdam on varma siitä, että molemmat syytetyt todetaan syyllisiksi.

- Kyseessä on näytösoikeudenkäynti, jolla helpotetaan Jukosin pakkolunastamista, Amsterdam kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Venäjän veroministeriö vaatii Jukosia maksamaan välittömästi lähes kolmen miljardin veromätkyt. Jukos ei kuitenkaan pysty maksamaan rahoja, koska sen tilit on jäädytetty toisessa oikeusprosessissa.

Monet tarkkailijat ovat luonnehtineet oikeuskäsittelyä Kremlin ajojahdiksi oppositiopuolueita tukenutta Hodorkovskia vastaan. Hodorkovski on Venäjän rikkain mies arviolta 12,5 miljardin euron omaisuudellaan.

(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass)

(Huomenta Suomi 16.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.