Mainos

Hockey Birdin esikuva ei olekaan Kummola, vaan...

Rovion suunnittelija Toni Kysenius paljasti aamun Huomenta Suomessa, että jääkiekon MM-kisojen huippusuositun maskotin Hockey Birdin taustalla on valmentaja Pasi Nurmisen hahmo. Tähän asti kisamaskottia on pidetty Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan alter egona.

Peliyhtiö Rovion Kysenius tunnustautuu Hockey Birdin isäksi, vaikka synnytyksessä hän saikin huomattavaa apua ompelijoilta.

– Suunnittelussa oli aika luontevaa lähteä linnusta liikkeelle. Pasi Nurmisen kuvat ovat henkisiä esikuvia, joista tuli kisamaskotille takatukka ja playoffs-parta. Karva tuli mukaan vasta, kun Artistiasun kanssa tehtiin ensimmäistä lintua. On aika luonnollista, että jään parissa viihtyvällä linnulla on oltava karvapeite, Kysenius kertoo ja lisää naurahtaen:

– Katkaisen siis Kummola-huhulta siivet.

Linnun loppusilaus on siis Made in Kerava, koska Artistiasu eli entinen MTV Median puvustamo sijaitsee nykyään Keravalla. Sen ompelijat tekevät paljon Hockey Birdin kaltaisia mainoshahmoja.

Kyseniuksen mukaan kisamaskottia suunniteltaessa pitää miettiä muumuassa sitä, että sympaattisen hahmon pitää tanssia ja siitä pitää pystyä muokkaamaan myös esimerkiksi pehmoleluja ja kuvia t-paitoihin.

– Olen päässyt kyllä käyttämään tässä kaikkea graafisen suunnittelun kokemustani.

MM-kisojen hahmo ei suoraan liity Angry Birds -peliin, mutta Kysenius ei tyrmännyt Huomenta Suomessa ideaa, jonka mukaan Hockey Bird myöhemmin lentäisi possutaistoonkin.

– Hockey Birdin sopimus koskee tätä kautta.Linnun ensi kaudesta ei tiedetä, mutta linnut tykkäävät tunkea nokkansa uusiin paikkoihin, Rovion suunnittelija Toni Kysenius sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.