Hobitit jättävät Harry Potterin varjoonsa

Sormusten herran jatko-osa näyttää jättävän Harry Potterin varjoonsa ainakin Britannian lipunmyynnin osalta. Britannian suurin elokuvateatteriketju Odeon kertoo, että Sormusten herraan on myyty eniten ennakkolippuja tänä vuonna. Elokuvan Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia ennakkomyynti tuotti Britanniassa 1,7 miljoonaa puntaa, kun taas Sormusten herran ensimmäinen osa viime vuonna tuotti 1,2 miljoonaa puntaa.

Sormusten herran ennakkomyynti voitti menestyneet elokuvat Harry Potter ja salaisuuksien kammio sekä Kuolema saa odottaa. Kaksi tornia, joka on toinen 300 miljoonan dollarin budjetilla tehdyistä kolmesta Sormusten herra -elokuvasta, perustuu J.R.R Tolkienin klassikkotarinalle hobiteista, haltijoista ja örkeistä. Elokuvan ensi-ilta Britanniassa oli keskiviikkona.

-Kaksi tornia on eräs tämän vuoden odotetuimmista elokuvista, ja se näyttää ylittävän jopa edellisen elokuvan suuren suosion, sanoo Luke Vetere Odeonista.

Ensimmäinen Sormusten herra tuotti 860 miljoonaa dollaria, ja sen voitti vain ensimmäinen Harry Potter -elokuva 965 miljoonalla dollarilla. Tällä kertaa järjestys näyttää olevan toisin päin.

Lue myös:

    Uusimmat