Mainos

HKScan karsii Suomesta 230 työpaikkaa

Elintarvikeyhtiö HK Ruokatalon tuottavuusohjelma karsii tänä vuonna noin 230 henkilötyövuotta, joista valtaosa lähtee Suomesta.

Toimitusjohtaja Jari Leijan mukaan työt vähenevät varsinkin alihankkijoilta, koska yhtiö tuo aiemmin ulkopuolisilla teetettyjä töitä takaisin omiin laitoksiinsa. Niihin kuuluu esimerkiksi sian leikkuu.

Myös osa määräaikaisesta henkilöstöstä saa lähteä, mutta omaa vakituista henkilöstöä ei irtisanota. Pieni osa leikkauksista kohdistuu Ruotsissa ja Virossa toimiviin alihankkijoihin, joilta on ostettu lihajalosteita varsinkin sesonkiaikaan.

HK Ruokatalon emoyhtiö HKScan tiedotti tuottavuusohjelman valmistelusta jo viime syksynä. Silloin vähennystarpeeksi arvioitiin 250 työvuotta.

Henkilöstön kanssa jatketaan vielä neuvotteluja HK Ruokatalon Säkylän ja Mellilän toimipisteiden kohtalosta. Ratkaisuja on luvassa kuukauden kuluessa, ja kummankin toiminnan jatkuminen on yhä mahdollista.

Tuottavuusohjelmalla haetaan vuosittain 12 miljoonan euron säästöjä. Yhtiön henkilöstö on sitoutunut ohjelmaan, jolla pyritään parantamaan tuottavuutta keskimäärin viidenneksellä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.