Mainos

HKScan ei pelkää boikottia Ruotsissa

HKScan aloittaa rajun saneerauksen Ruotsissa ja Tanskassa. Yhtiö vähentää 500 työntekijää ja toiminta loppuu kolmella paikkakunnalla.

Scan on Ruotsin tunnetuimpia kuluttajabrändejä; erityisesti yhtiön lihapullat ovat osa ruotsalaista ruokakulttuuria. HKScan ei pelkää, että saneeraus vahingoittaisi markkinajohtajan mainetta. Yhtiö varautuu siihen, että yt-menettely voi kestää Ruotsissa jopa kuusi kuukautta.

- Kuluttajabisnestä pyrimme päinvastoin vahvistamaan ja tehostamistoimet kohdistuvat ketjun alkupäähän, tuotantoon ja lihankasvatukseen. Lihanhankinnassa muutos on radikaali ja herättää varmasti keskustelua lihatiloilla Ruotsissa, sillä vähennämme jatkossa lihanhankintaa, sanoo Scanin toimitusjohtaja Denis Mattsson.

HKScania johtavan Matti Perkonojan mukaan lihanhankinnassa ei ole edessä vastaavia vähennyksiä Suomessa, sillä tilanne on täällä tasapainossa.

HKScanilta on odotettu jo pitkään saneeraustoimia Ruotsissa, sillä Scanin tuotantolaitokset eivät ole yhtä tehokkaita kuin Suomessa.

Perkonoja myöntää, että Ruotsin-toimintojen kehittäminen on kestänyt liian pitkään. HK osti Ruotsin suurimman liha-alan yrityksen vuonna 2006 ja vasta nyt yhtiö ryhtyy kunnolla tehostamaan Scania.

- Prosessi on ollut liian pitkä. Siihen on kaksi syytä: Suomen toimintojen tehostaminen vei voimavarojamme ja myös taantuma on jarruttanut meitä tässä asiassa, Perkonoja sanoo.

Ruotsin-tehtaiden saneeraamisella HKScan hakee 30 miljoonan euron hyötyjä.

Scanista maksettu hinta ja yritysoston ajankohta saivat aikoinaan kritiikkiä. Nykyinen toimitusjohtaja Matti Perkonoja ei lähde arvostelemaan edeltäjänsä, potkut saaneen Kai Seikun toimia.

- Scan tuli silloin myyntiin ja vaihtoehtoina olivat yhtiön ostaminen tai ostamatta jättäminen. Me päätimme ostaa yhtiön, Perkonoja sanoo.

YRITYKSEN JOHTO KERTOO SANEERAUKSESTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.