Mainos

HKL purkaa metron automatisointisopimukset – Siemens ärähti

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL purkaa metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa.

HKL:n johtokunta päätti asiasta tänään pitämässään kokouksessa.

HKL:n mukaan syynä sopimuksen purkamiseen on, että Siemens ei ole pystynyt esittämään hyväksyttävää suunnitelmaa automatisoinnin toteutuksesta. Kiistaa aiheuttivat sekä aikataulu että kustannukset.

– HKL haluaa varmistaa, että länsimetron liikenne voidaan aloittaa mahdollisimman pian rakennustöiden valmistuttua. Luottamusta tähän ei enää nykyisellä mallilla edettäessä ollut, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski toteaa tiedotteessa.

– Siemensin kanssa ei myöskään päästy sellaiseen taloudelliseen neuvottelutulokseen, jonka kaupunki olisi voinut hyväksyä.

Metron automatisointiprojekti päättyy tässä vaiheessa kokonaan. HKL:n mukaan automatisointi tullaan kilpailuttamaan uudelleen lähivuosina.

Siemens yhä valmis jatkamaan neuvotteluja

Siemensin mukaan HKL:llä ei ole perusteita purkaa Helsingin metron ja Länsimetron automatisointisopimuksia. 

– Meitä kummastuttaa se, että projektia ollaan purkamassa aikataulusyistä. Avaimet viivästyksien välttämiseen ovat koko ajan olleet asiakkaan käsissä, Siemensin toimialajohtaja Juha Lehtonen toteaa.

– Lähes kaikki etenemissopimuksessa sovitut velvoitteet asiakkaalle ovat vielä täyttämättä, joten herää kysymys, onko asiakkaalla kykyä tai halua kantaa oma osansa vastuusta näin vaativassa projektissa.

Yhtiö kertoo olevansa edelleen avoin neuvotteluille projektin loppuun saattamiseksi. 

– Olemme erittäin pettyneitä HKL:n päätökseen. Siemens on tarjonnut ratkaisut, jolla Länsimetron käyttöönotto elokuussa 2016 voidaan taata. Teknologisesti automaatio onnistuu, Lehtonen sanoo tiedotteessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.