Mainos

HKL:n kuljettajien työoloihin parannusta - vasta muutaman vuoden kuluttua

Viime viikkoinen raitiovaunuturma pannee vauhtia Helsingin kaupungin liikennelaitoksen suunnitelmiin parantaa kuljettajiensa työoloja. Tällä hetkellä vain uusissa metroissa ja uusissa raitiovaunuissa on jäähdyttävä ilmastointi.

Vaikka uudet työolosuunnitelmat ovat jo käynnissä, niin parannuksia kuljettajat joutuvat odottamaan vielä useita vuosia.

Kova helle on kuluvan kesänä koetellut kuljettajien kestävyyttä. - 35 astetta on eniten mitä on ollu autos tänä päivänä, et kyl siel on selkä ja housut märkänä, HKL:n kuljettaja Petri Niemelä kertoo.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen johtoryhmä keskusteli tänään kujettajien helteessä selviytymisestä. Vanhoissa raitiovaunuissa ja busseissa ei ole minkäänlaista ilmastointia. Suunnitelmia vanhan kaluston työoloihin on tehty, mutta niiden toteutuminen vie kolmesta-neljään vuotta.

- Metrossa on jo päätetty, että sinne tehdään jäähdyttävä ilmastointi kuljettamoon. Raitovaunuliikenteessä, me haetaan sitä teknistä ratkaisua, koska nämä normaalit laitteet mitä on markkinoilla, niin ne ei mahdu noihin meidän raiotiovaunuihin ja me joudutaan hakemaan, joku poikkeuksellinen ratkaisu ja sitä ei vielä olla löydetty, mutta se kyllä se todennäkösesti tullaan löytämään, HKL:n suunnittelujohtaja Seppo Vepsäläinen kertoo.

Muutamissa rautiovaunuissa on kokeilussa kuljettajan viileäpenkki, joka toimii samoin, mutta päinvastaisesti kuin penkinlämmitin talvella. Viileäpenkki on vasta kokeiluasteella.

HKL:n johtoryhmä muistuttaa kuljettajiaan nesteennauttimisen ja taukojen tärkeydestä. Taukojen määrää ei kuljettajien vähyydestä johtuen, voida kuitenkaan kesähelteillä lisätä.

Kuljettajilla olisi itsellään tarjota hyvinkin nopea ratkaisu työolojen pieneen parantamiseen. - No kyllä ensinnäkin näistä paidoista, tosta pois ja sitten bermudat. Et emmä ymmärrä, miksei meil o semmosii, kuljettaja Petri Niemelä listaa.

Syy on se, ettei kuljettajien virallisiin virkapukuihin ole suunniteltu shortseja. Naiskuljettajille on housujen vaihtoehdoksi hame. HKL:n pukutyöryhmässä shortsi-asia on vireillä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.