Mainos

HKL lisäsi seutuliikenteen markkinaosuuttaan

HKL-Bussiliikenne lisäsi pääkaupunkiseudun seutuliikenteen markkinaosuuttaan neljästä yhteentoista prosenttiin. Ranskalaisomistukseen siirtynyt Linjebuss taas menetti yhdeksän prosenttia 34 prosentin markkinaosuudestaan, ilmenee Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n tänään julkistaman tarjouskilpailun tuloksista.

Seutuliikenteen kotimainen markkinaosuus nousi tarjouskilpailun jälkeen 30 prosentista 39 prosenttiin. YTV kilpailutti nyt 17,5 prosenttia seutubussiliikenteestä linjakilometreinä laskettuna. YTV:llä on kaikkiaan reilut 31 miljoonaa linjakilometriä. Uusien liikennöitsijöiden kausi alkaa ensi vuoden alussa ja kestää lähes viisi vuotta. -Liikennöinti alkaa vuoden alusta ja sitä jatketaan käytännön syistä päättymisvuoden kesäliikenteen loppuun, seutuliikenteen tiedottaja Kare Ojaniemi selittää liikennöintiajan "lähes viittä vuotta". YTV:n seutubussiliikenteen suurin markkinaosuus, 36 prosenttia, on tarjouskilpailun jälkeen brittien omistamalla Stagecoachilla. Stagecoach osti muutama vuosi sitten ruotsalaisen Swebussin, joka puolestaan oli ostanut Espoon Auton ja Transbussin. Ranskalaisen CGEA Transportin omistaman Linjebussin markkinaosuus on 25 prosenttia ja Suomen Turistiauton STA:n 24 prosenttia. Lähilinjalla ja Oy Liikenne Ab:llä on kummallakin kahden prosentin markkinaosuus seutuliikenteestä.

-Valinnat tehtiin kokonaistaloudellisuutta ajatellen. Hinnan osuus oli noin 75-80 prosenttia, kaluston osuus 10-15 prosenttia ja laadusta sai myös prosentteja, Kare Ojaniemi kertoi. YTV tarjoaa ensi syyskaudesta lähtien kaksi täysin uutta yölinjaa edullisena vaihtoehtona yökyöpeleille. Turuntien ja Lahdentien yölinjoja ryhtyy liikennöimään 21. elokuuta lähtien Stagecoach.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.