Mainos

HKL ja STA osakeyhtiöksi

HKL-Bussiliikenne ja Suomen Turistiauto STA yhdistetään osakeyhtiöksi. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti yhtiöittämisestä myöhään eilen.

HKL-bussiliikenteen ja Suomen Turistiauto STA:n yhtiöittämisellä haetaan bussiliikenteeseen parempaa kannattavuutta. HKL ja STA tuottivat viime vuonna yhteensä noin neljän miljoonan euron tappiot. Uusi yhtiö aloittaa ensi vuoden alussa.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti yhtiöittämisestä kiivaan, yli neljä tuntia kestäneen keskustelun jälkeen lähinnä kokoomuksen ja vihreiden äänin. Yhtiöittämispäätös syntyi äänin 53-32. Palauttamisen puolesta äänestivät vasemmisto, sosiaalidemokraatit, neljä vihreiden edustajaa sekä sitoutumaton Ilkka Hakalehto.

Ei irtisanomisia

Kaupunginhallitus hyväksyi yhtiöittämisen viime viikolla äänin 11-4. Yhtiöittämisestä lasketaan koituvan säästöjä, jotka vastaavat lähes 30 ihmisen vähennystarvetta. Kaupunki ei kuitenkaan aio irtisanoa ketään. Henkilöstö vähenee eläkkeelle tai siirtyy muihin tehtäviin. HKL:n ja STA:n palveluksessa on noin 1500 ihmistä.

HKL:n ja STA:n yhdistäminen merkitsee päällekkäisten toimintojen purkamista hallinnossa ja korjaamoilla. Kuljettajia muutokset eivät koske. Parhaimmillaan säästöjä uumoillaan kertyvän noin puolitoista miljoonaa euroa vuodessa.

Yhdistämisellä halutaan turvata kaupungin bussiliikenteen kilpailukyky ja säilyttää kaupungin omaisuuden arvo. HKL ja STA ovat nykytilanteessa kilpailleet samoista matkustajista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.