Mainos

HK Ruokatalon voitto kasvoi

HK-Ruokatalo teki odotettua paremman tuloksen.

Lihatuotteiden valmistaja HK-Ruokatalo onnistui suurimman kilpakumppaninsa Atrian tavoin tekemään aiemmin arvioimaansa paremman tuloksen viime vuodelta. Alkuvuoden tappiot saatiin korjatuksi vuoden jälkipuoliskolla, kun hintoja saatiin nostetuksi, myyntiä lisätyksi ja toiminnan kehittämisohjelma alkoi purra.

Tänään julkaistujen ennakkotietojen mukaan voitto rahoituserien jälkeen oli melkein 27 miljoonaa markkaa. Vuotta aiemmin päästiin noin 20,5 miljoonaan. Vielä elokuussa toimitusjohtaja Simo Palokangas epäili, että tulosta ei saada nousemaan edes edellisvuoden lukemiin. Tuolloin hän suostui lupaamaan vain, että tulos pysyy positiivisena.

Liikevaihtoa konsernille kertyi nelisen prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin eli hieman päälle 3 miljardia markkaa. Hieman yli puolet liikevaihdon kasvusta tuli Baltiasta. HK-Ruokatalon alkuvuotta leimasi raaka-aineiden hintojen nopea nousu. Niitä ei saatu tarpeeksi nopeasti tuotteiden hintoihin ja ensimmäinen puolisko vuotta meni tappiolle.

Vuoden alkua rasittivat myös arvioitua suuremmat tietohallinto- ja logistiikkakulut. Rahoituserien jälkeisestä tuloksesta melkein 17 miljoonaa meni satunnaisiin kuluihin. Vuoden aikana HK-Ruokatalon henkilöstö vähentyi 250:llä hieman vaille 3900 työntekijään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.