Mainos

HK Ruokatalon väki marssi ulos Turussa

HK Ruokatalon keskittämissuunnitelmien myötä on yhtiössä vähenemässä 500 työpaikkaa ensi vuoteen mennessä. Turussa yhtiön väki marssi ulos vastalauseena suunnitelmille.

HK Ruokatalo aikoo keskittää lihavalmistetuotantoaan Vantaalle ja tuoreen lihan jatkojalostusta Forssaan. Logistiikkaa kaavaillaan keskitettäväksi Vantaalle. Jos hanke toteutuu, se tietää 500 työntekijän vähennystä vuoteen 2007 mennessä.

Toiminta loppuisi Turun lihavalmistetehtaalla, Tampereen jatkojalostustehtaalla sekä Tampereen terminaalissa. Yhteensä HK Ruokatalo työllistää nyt Suomessa 2500 henkilöä.

Toimitusjohtaja Kai Seikun mukaan suunniteltujen toimien syynä on riittämätön kustannuskilpailukyky. Yhtiö arvioi säästävänsä keskittämisellä noin 15-20 miljoonaa euroa vuodessa.

Yhtiön mukaan hankkeen aikataulut ja etenemistavat sekä henkilöstövaikutukset täsmentyvät kevään mittaan neuvotteluissa henkilöstön kanssa.

"Nopea aikataulu tuli järkytyksenä"

HK Ruokatalon Turun tehtaan työntekijät marssivat iltapäivällä ulos työpaikaltaan vastalauseena yrityksen ilmoitukselle lopettaa tuotanto Turussa. Töihin väki palaa torstaina.

- Toiminnan lopettamisesta on puhuttu, mutta näin nopea aikataulu oli sokki, luonnehtii tehtaan luottamusmies Marko Laakso.

Työhuonekunta teki päätöksen ulosmarssista kokouksessaan puolen päivän jälkeen.

-Työntekijät ovat yrittäneet joustaa kaikella tavalla, että työpaikat säilyisivät. Emme ole ollenkaan tyytyväisiä, että työnantaja toimii nyt näin, Laakso tiivistää väen tunnelman.

Turussa lihavalmistetehtaalla työskentelee noin 200 henkilöä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 10.01.2006)

(Kauppalehden talousuutiset 10.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.