Mainos

HK-Ruokatalon tulos tappiolle

Työläinen makkaratehtaassa

Lihatuotteita valmistavan HK-Ruokatalon puolen vuoden tulos painui tappiolle. Tulosta ovat rasittaneet raaka-aineiden hintojen nousu sekä ennakoitua suuremmat tietohallinto- ja logistiikkakulut. Yhtiön ilmoituksen mukaan heikon alkuvuoden vuoksi myös koko vuoden tulos jää todennäköisesti tavoitteista.

Koko viime vuonna yhtiö teki voittoa 20 miljoonaa markkaa. Puolen vuoden tappio rahoituserien jälkeen oli lähes 9,6 miljoonaa markkaa. Vuotta aiemmin tulos oli vajaat 4 miljoonaa plussalla. Alkuvuoden takkuilu ei tullut yllätyksenä, sillä HK-Ruokatalo varoitti tulosnäkymistään jo maaliskuussa.

Elintarvikeyhtiöllä oli tappiollinen vuosi vuonna 1998. Yhtiön alkuvuoden myynti oli runsaat 1,4 miljardia markkaa. Kasvu edellisvuodesta oli runsaat 2 prosenttia.

Yhtiön on järkeistänyt toimintojaan, ja uudesta virtaviivaisemmasta organisaatiosta odotetaan tehoa loppuvuodesta. Syyskuussa markkinoille tuodaan uuden Linobene-tuotesarjan ensimmäiset tuotteet. Näiden nakkien, makkaroiden ja lihapullien valttina on terveellisyys, minkä sanotaan tulevan uudesta ravintoaineseoksesta. Siinä on mm. pellavarouhetta ja -öljyä. Seokselle ja sen valmistustavalle on haettu kansainvälistä patenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.