Mainos

HK Ruokatalon ja Poutun yhteistyöhanke lykkääntyy

HK Ruokatalon ja Pouttu Oy:n suunnitteleman yhteistyöyrityksen perustaminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen, HK ilmoitti tänään. Yritykset kertoivat huhtikuussa aikovansa perustaa lihan hankintaan keskittyvän yhteistyöyrityksen viimeistään vuoden vaihteessa. Toimitusjohtaja Simo Palokangas ilmoittaa HK:n tiedotteessa, että neuvotteluja ja yhteistyön kehittämistä yhtiöiden välillä jatketaan edelleen.

Palokankaan mukaan tuottajien osin kielteinen suhtautuminen vaikutti päätökseen olla perustamatta hankintayhtiötä, ainakaan tässä vaiheessa. -Se ei ole missään nimessä poissuljettua pitemmällä tähtäimellä, hän vakuutti. Kustannussäästöjä yritetään saada myös nykyisillä hankintaorganisaatioilla. Keskipohjanmaa-lehden haastattelema Poutun toimitusjohtaja Risto Pouttu totesi vuorostaan selvityksen osoittaneen, ettei yhdistäminen tuo riittävästi etua.

Suunnitellusta Suomen Liha Oy:stä tulisi Suomen suurin lihan hankintaan keskittynyt yritys, jonka liikevaihto nousisi 900 miljoonaan markkaan. HK:lle oli alkuperäisten suunnitelmien mukaan tulossa yrityksestä 70 prosenttia ja Poutulle loput. Yhteishankinnasta arvioitiin syntyvän 15 miljoonan markan vuosittaiset kustannussäästöt, kun päällekkäisyydet samalla alueella toimimisesta purettaisiin.

Palokankaan mukaan valtaosa suunnitelluista säästöistä saataneen toteutettua. Kilpailuvirasto ei ole ehtinyt ottaa hankkeeseen kantaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.