Mainos

HK Ruokatalo paransi tulostaan

HK Ruokatalon tammi-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen parani 50 prosenttia vuotta aiemmasta eli 19,1 miljoonaan euroon.

Kuluttajien mieltymys jalostettuihin ja kevyisiin lihatuotteisiin näkyyalkuvuoden kehityksestään kertoneen HK Ruokatalon tuloksessa. Niin ikään yhtiön onneksi koituivat menneen kesän lämpöiset illat, jotka houkuttelivat ihmiset grilliensä ääreen.

HK Ruokatalo paransi tammi-syyskuussa tulostaan 50 prosentilla ja kasvatti liikevaihtoaan kymmenen prosenttia. Heinä-syyskuussa eli parhaimman grillaussesongin kuluessa yhtiölle kertyi tulosta yhdeksän miljoonaa euroa, mikä on lähes kolme miljoonaa euroa enemmän kuin edellisellä neljänneksellä huhti-kesäkuussa. Yhtiö onnistui myös välttämään sesonkihuippuihin osuvat tarjontapiikit ja alennusmyynnit.

HK Ruokatalon mukaan sianlihan ja naudanlihan kulutus pysyi syyskuussa edellisvuoden tasolla, mutta siipikarjanlihan kulutus kasvoi kahdeksan prosenttia, mikä veti kokonaiskulutuksen lievästi plussan puolelle. Parhaimmin kuluttajille maistuvat jalostetuista tuotteista kokolihatuotteet ja toisaalta terveellisyysodotuksia vastaavat kevyet tuotteet.

Myönteisesti HK Ruokatalon tulokseen ovat vaikuttaneet myös yhtiön Baltian yksiköt, jotka ovat lihateollisuusyhtiö Rakvere Lihakombinaat ja Viron suurin siipikarjayhtiö Tallegg. HK Ruokatalo arvioi myös, ettei ulkomaisen vähittäiskauppaketjun tulo Suomeen vaikuta merkittävästi tuoreen ruoan markkinoihin.

HK Ruokatalon tammi-syyskuun tulos rahoituserien jälkeen oli kaikkiaan 19,1 miljoonaa euroa ja liikevaihto 465,8 miljoonaa euroa. Baltian toimintojen liikevaihto oli 82 miljoonaa euroa ja tulos 6,2 miljoonaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.