Mainos

HK Ruokatalo ostaa Koiviston teurastamon

HK Ruokatalo on tehnyt esisopimuksen Mellilässä toimivan Koiviston Teurastamo Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Koiviston Teurastamo on Suomen seitsemänneksi suurin liha-alan yritys ja kuuluu alan parhaisiin sekä kannattavuudeltaan että vakavaraisuudeltaan. Sen viime vuoden liikevaihto oli 35,2 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiö teurasti vuonna 2001 noin 16 miljoonaa kiloa lihaa, ja sen palveluksessa on runsaat 50 henkeä.

Vuonna 1957 perustettu Koiviston Teurastamo on erikoistunut sianlihan hankintaan ja teurastukseen. Yhtiön tuotantolaitos Mellilässä Loimaan lähellä on maan nykyaikaisimpia. Toteutuessaan yrityskauppa tuottaisi HK Ruokatalolle teollista synergiaetua ja vahvistaisi osaltaan kotimaisen liharaaka-aineen saantia, HK Ruokatalo kertoo tiedotteessaan.

Osapuolet pyrkivät pääsemään sopimukseen vuoden 2002 aikana. Mikäli hanke toteutuu, Koiviston Teurastamosta tulee HK Ruokatalon tytäryhtiö ja sen liiketoiminta jatkuu ennallaan toimitusjohtaja Risto Koiviston johdolla. Järjestelyllä ei myöskään olisi välittömiä henkilöstövaikutuksia.

HK Ruokatalo on Suomen suurin sianlihan käsittelijä, viime vuonna konsernin oma sianlihan hankinta Suomesta nousi 60,2 miljoonaan kiloon. Konsernin liikevaihto oli 585 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 4 600 henkeä, joista 2 500 Suomessa ja 2 100 Baltiassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.