Mainos

HK paransi hieman tulostaan

HK Ruokatalon alkuvuoden tulos parani hieman vuodentakaisesta, mutta jäi yhtiön mukaan yhä epätyydyttäväksi. Tammi-kesäkuun rahoituserien jälkeinen tulos oli nyt 3,9 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 3,2 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi samaan aikaan runsaalla 5 prosentilla 1,4 miljardiin markkaan. Osakekohtainen tulos pieneni 0,18:sta 0,11 markkaan.

Muiden alan yritysten tapaan myös HK Ruokatalon tulosta on rasittanut koko EU-jäsenyyden ajan jatkunut sian- ja siipikarjanlihan hintojen lasku sekä Venäjän viennin romahdus. Viime vuonna koko vuoden tulos painui liki 9 miljoonaa miinukselle. Tästä vuodesta yhtiö toteaa, että alalla yleensä loppuvuosi on alkuvuotta parempi, koska siihen ajoittuvat sekä kesä- että joulusesonki. Raaka-aineen hintakehityksen epävarmuus varjostaa kuitenkin näkymiä.

HK Ruokatalo aloitti alkuvuonna kustannusten leikkaamisen ohjelmalla, johon kuuluu mm. Tammisaaren tehtaan tuotannon siirtäminen Forssaan. Maaliskuussa ilmoitettiin 250 työntekijän irtisanomisesta tai lomautuksesta. Loppuvuonna yhtiö kaavailee aloittavansa ruotsalaisten osakkaidensa eli Ruotsin maataloustuottajain keskusjärjestön määräysvallassa olevien Swed Agri Investin ja LRF Re:n sekä Swedish Meatin kanssa keskustelut, joissa kartoitetaan mahdollisia toiminnallisia synergiaetuja. Lisäksi yhtiö pyrkii tehostamaan tuotekehitystä ja julkisti äskettäin ensimmäiset funktionaaliset tuotteensa.

Konsernin virolainen tytäryhtiö Rakvere Lihakombinaat on sekin kärsinyt tuntuvasti Venäjän kriisistä, mutta mutta alkuvuonna myös Rakveren toiminnallinen tulos nousi plussan puolelle. Liikevaihtoa Rakvere keräsi 141 miljoonaa Suomen markkaa. Rakveren hyvää markkina-asemaa Virossa ja Latviassa pyritään edelleen parantamaan ja samalla on tarkoitus laajentua myös Liettuan markkinoille, HK Ruokatalo kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.