Mainos

HK: Juhannusmakkara ei vielä vaarassa

HK Ruokatalo rauhoittelee grillimakkaran ystäviä. Toimitusjohtaja Jari Leijan mukaan elintarvikealan lakko ei vaaranna juhannusmakkaran saantia - ainakaan vielä.

- Totta kai juhannukseen saattaa olla jotain vaikutuksia, jos tämä lakko pitkittyy, mutta ei tässä juhannusmakkarat ole vielä vaarassa, Leija vakuuttaa.

Elintarvikealan lakon vaikutusten on pelätty ulottuvan tiettyjen tuotteiden osalta pitkälle kesään. Yksi näistä tuotteista on suomalaisten suuri kesäsuosikki grillimakkara. Makkarapulaa on pelätty, koska teollisuudelta puuttuvat lakon vuoksi puskurit, jotka yleensä pehmentävät kysynnän kasvua kesän korvalla.

Sinebrychoffin toimitusjohtaja Pekka Tiainen varoitteli eilen, että olutta saattaa olla keskikesällä niukasti tarjolla juuri samasta syystä. Panimoalalla tehdään nimittäin yleensä näihin aikoihin kesävarastoa.

HK:n Leijan mukaan tilanne on elintarvikkeiden puolella toinen.

- Panimoiden tuotteet on pitkän säilyvyysajan tuotteita. Totta kai toukokuun makkarapuutteet ovat aika isot niin kuin huhtikuunkin, mutta emmehän me vielä juhannusmakkaroita tällä hetkellä valmistaisi.

Juhannusmakkaroiden toimittaminen tuntuu olevan HK:lle vähän kuin kunnia-asia.

- Tietysti se on ydinkesä ja makkarakapasiteetti juhannustoimituksiin on tiukassa, mutta kyllä me juhannusmakkarat aiomme valmistaa, toimitusjohtaja Jari Leija painottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.