Mainos

HK aikoo lopettaa osan tehtaistaan

Vaikka HK:n kotimaan myynti on tehnyt siitä Suomen suurimman makkarakauppiaan, huononi yhtiön tulos vuoden toisella neljänneksellä. HK tehostaa toimintaansa lopettamalla osan tehtaistaan.

HK Ruokatalon markkinaosuus grillimakkaroissa nousi yhtiön arvion mukaan neljä prosenttiyksikköä touko-kesäkuussa, mikä tarkoittaa, että se olisi nyt niukasti Suomen suurin makkarakauppias.

Markkinaosuus grillimakkaroissa on 41,2 prosenttia. Vaikka HK:n kotimaan myynti kasvoi vuoden toisella neljänneksellä, sen tulos huononi.

Tulos ennen veroja oli 5,4 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden toisella neljänneksellä oli 6,9 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi lähes kolmanneksella. Kasvun osasyy oli HK Ruokatalon puolalaisen tytäryhtiön omistajayhtiön liittäminen konsernin lukuihin vuoden alusta. Koko konsernin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 227 miljoonaa euroa.

HK Ruokatalo Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa syyskuussa Kai Seikku. Ensi keväänä hän siirtyy koko HK Ruokatalo Groupin johtoon.

Osa tehtaista lopetetaan

HK Ruokatalo aikoo tehostaa toimintaansa muun muassa lopettamalla osan kahdeksasta tehtaastaan.

-Puhutaan monesta vuodesta (ennen) kuin se kokonaisuudessaan toteutuu, toimitusjohtaja Simo Palokangas tyytyi toteamaan lakkauttamisen aikataulusta tiedotustilaisuudessa.

Mahdollisen vähennyksen määrästä hän ei vielä kertonut, mutta sanoi, että tehtaita on nyt enemmän kuin pääkilpailijalla eli Atrialla. Kustannuksia on myös suhteessa enemmän.

Atrialla on vain neljä tehdasaluetta Suomessa, mutta kotimaan myynnissä se jäi viime vuonna HK:sta vain vähän jälkeen: HK:n myynti kotimaassa oli 580 miljoonaa euroa, Atrian 520 miljoonaa.

Koska työvoima on Suomessa kallista, HK:n on tarkoitus lisätä myös automatiikkaa tehtaillaan. Jakelun on määrä siirtyä kolmesta terminaalista kahteen.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden Talousuutiset 05.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.