HJK:n Savagen voittomaali puhutti – "Tuomari ratkaisi pelin"

HJK ja IFK Mariehamn ahersivat jalkapallon Veikkausliigan ottelussaan pitkään maalitta, mutta isäntäjoukkue Klubin Demba Savage iski 1-0-voittomaalin lisäajalla.

Ison osansa tulokseen tekivät niin HJK:n tanskalainen maalivahti Michael Törnes kuin myös vieraiden ruotsalaisvahti Simon Nurme, kumpikin ylsi useaan paraatipelastukseen.

- Pelin ratkaisi tuomari. Seitsemän minuutin yliajan tietenkin hyväksyn, mutta en sitä, että maali tulee (lisäajassa) 7.38, IFK Mariehamnin valmentaja Pekka Lyyski puuskahti moittien erotuomari Marko Grönholmia.

Reilu viikko sitten Klubin valmentajana aloittanut Mika Lehkosuo tiesi ennalta, että IFK:n hyökkäys olisi vaarallinen ja puolustuspeli petraantunut.

- Tänään meillä kävi vähän tuuri. Ensimmäinen ottelu itselläni täällä, olisin ilman muuta halunnut paremman esityksen.

- Tekemisemme varsinkin ensimmäisellä jaksolla oli hyvin hidasta. Pallottomien pelaajien liikkumiseen ja syöttämiseen pitää saada paljon enemmän vauhtia ja tehoa, Lehkosuo kertoi.

Avausjaksolla vieraiden Amos Ekhalie ja Luis Solignac vetivät vesiperän loistopaikoistaan Törnesin yltäessä pelastuksiin.

Toisella jaksolla HJK hallitsi, vieraat kyttäsivät vastaiskupaikkoja. Klubista lähimpänä maalintekoa ennen Savagen ratkaisua olivat Robin Lod ja Rasmus Schüller.

IFK on yrittänyt Klubin kaatoa liigakamppailussa Helsingissä 12 kertaa yltäen neljästi tasapeliin.

- Tänään oli jälleen tavallaan lähellä, Lyyski kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat