HJK-pomo avautuu umpisurkeasta kaudesta: "Epäonnistuimme siinä pahasti"

7:04
Videolla Olli-Pekka Lyytikäisen haastattelu.

HJK:n kausi sujui kauttaaltaan umpisurkeasti. Menestystä ei tullut Veikkausliigassa, Suomen Cupissa - saati kansainvälisillä kentillä. HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen myöntää epäonnistumisen suoranaisesti MTV Urheilun haastattelussa.

HJK oli Veikkausliigan viides, eurolopputurnauksessa tuli putoaminen välierissä IFK Mariehamnille, Mestarien liigan karsinnat päättyivät toiselle ja Eurooppa-liigan kolmannelle kierrokselle. Suomen Cupissa HJK jäi lohkovaiheeseen. Helsinkiläisjoukkueen pelaajarekrytoinnit epäonnistuivat eritoten tämän kauden osalta lähes kauttaaltaan. 

– Pelaajien rekrytoiminen avainpositioille on hyvin haastavaa. Suomi ei ole siinä ketjussa se ensimmäinen valitsija. Se on kuitenkin totta, että epäonnistuimme siinä pahasti. Olemme analysoineet sitä sekä viime syksyä että tätä kesää. Prosessit eivät olleet meillä parhaimmillaan, emmekä resursoineet sitä oikein.  Valmentajilla on tietysti siinä iso rooli, sillä he ovat viime kädessä päättäneet niistä mahdollisista, jotka ovat voineet ottaa. Suomi ei ole ensimmäinen maa niiden mahdollisten mielessä ja se teki siitä vaikeaa, Lyytikäinen kertoo.

Se on jatkossa yksi keskeisimmistä osa-alueista, jota tulee parantaa. Helsinkiläisseura on vahvistanut rivejään jo kuluvan viikon aikana kolmella taitonsa Veikkausliigassa todistaneella uudella pelaajalla. Ja tiettävästi kovia pelaajavahvistuksia on tulossa vielä lisää.

Kesken kauden Klubin luotsiksi tullut Toni Koskela saa Lyytikäiseltä synninpäästön - toistaiseksi.

– Toni joutui vaikeaan rakoon, kun hän joutui hyppäämään kesken kauden tuollaiseen joukkueeseen, jonka tilanne ei ollut kovinkaan hyvä. Alkuun se meni selvästi parempaan suuntaan, mutta loppu ei mennytkään enää niin hyvin. Kyllähän siinä on varmaan parantamista Tonilla ja koko organisaatiolla, mutta sanoisin, että lopullinen arviointi pitää tehdä ensi kauden pohjalta, Lyytikäinen toteaa.

Entä miten Lyytikäinen kommentoi toimitusjohtaja Aki Riihilahden asemaa?

– Ei tätä yhden miehen piikkiin voi laittaa. Akilla on täysi luotto ja jatkossa meillä on isommat resurssit urheilutoimen puolella tekemässä niitä asioita. Olemme resursoineet sen sillä tavalla paremmin, ettei se kaadu kokonaan hänen ja valmentajien niskaan, Lyytikäinen sanoo.

HJK herättää aina tunteita vastustajissa ja yleisössä. Seuraa saatetaan pitää jopa välillä jokseenkin ylimielisenä.

– Voi olla näinkin, mutta maine on ansaittu. Yritämme olla nöyriä. Erityisesti tänä vuonna käsi pystyyn ja myönnetään, että tämä kausi oli täysi pettymys. Virheistä täytyy oppia ja yrittää tehdä paremmin, Lyytikäinen päättää.

Ylälaidan videolla Lyytikäisen pitkä haastattelu. Katso Tulosruudun juttu aiheesta kello 22.25 alkavassa lähetyksessä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja