Mainos

Hjallis kiittää äitiään, ettei syrjäytynyt

Hjallis Harkimo korostaa perheiden merkitystä nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä. Harkimo toteaa itsekin olleensa potentiaalinen syrjäytynyt lukihäiriöisenä pikkupoikana. Hänet pelasti sinnikäs äiti.

- Kukaan ei itse halua syrjäytyä. Korostaisin vanhempien ja muiden vastuuta Minä itse olin lukihäiriöinen ja kävin kymmentä eri koulua. Äiti oli sinnikäs ja tuki minua enkä tiedä, missä olisin nyt ilman sitä tukea, Hjallis totesi SuomiAreenan keskustelussa Porissa eilen.

Hjallis osallistui Helsingin Diakonissalaitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön järjestämään keskustelutilaisuuteen Tyhjän päällä ja vailla suuntaa - miksi syrjäytynyt nuori jää yksin?

Tilaisuudessa kuultiin kahden nuoren aikuisen puhuttelevia kokemuksia siitä, miten elämä voi mennä pieleen. Nyt he olivat jo löytäneet paremman suunnan.

Vanhempien elämään lapset eivät mahdu

Helsingin Diakonissalaitoksen diakonijohtaja Jarmo Kökkö korosti, että syrjäytyminen ei johdu nuoresta itsestään, vaan monesta, usein yhteiskunnallisesta syystä.

- Köyhyys johtaa perheitten syrjäytymiseen, tulee päihde- ja mielenterveysongelmia. Tällöin nuoret eivät saa kotoaan sitä tukea, mitä tarvitsevat.

Kökön mukaan nuorten pahoinvointi voi johtua myös siitä, että aikuiset tavoittelevat omaa yksilöonneaan.

- Siihen koriin ei välttämättä mahdu omat lapsetkaan, Kökkö totesi karusti.

Hjallis Harkimo korosti myös koulun vastuuta.

- Vanhemmilla on vastuu, mutta koulussakin voi syrjäytyä, jos siellä ei löydy oikeaa kanavaa nuoren osaamiselle, Harkimo heitti pallon opinto-ohjaajille ja luokanopettajille.

(MTV3)

KATSO KOKO TILAISUUS EETUNAUKIOLTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.