Mainos

Hjallis hermostui Helsingin Sanomille: ”Voiko valtamedia todella toimia näin?”

Liikemies Harry Harkimo tylyttää Helsingin Sanomia tänään Iltalehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan. Harkimo on tuohtunut HS:n uutisointiin niin sanotussa hallikiistassa.

Helsingin Sanomat omistava mediakonserni Sanoma ja Harkimo kävivät kaksi vuotta oikeutta osakekauppakiistasta, joka liittyi Hartwall Arenan myyntiin kesällä 2013.

Sanoma syytti Harkimoa epärehellisyydestä ja salailusta. Yhtiö vaati viiden miljoonan euron vahingonkorvauksia.  

Oikeus ratkaisi riidan Harkimon hyväksi muutama viikko sitten. 

Harkimo syyttää vaikenemisesta

Tänään julkaistussa Voitin oikeudessa, Sanoma vaikeni -mielipidekirjoituksessaan Harkimo ihmettelee sitä, että Helsingin Sanomat uutisoi oikeudenkäynnistä laajasti sen aikana, mutta kun välimiesoikeuden ratkaisu asiasta kolmisen viikkoa sitten, lehti ei kirjoittanut riviäkään.

– Kävi kuitenkin niin, että että Helsingin Sanomat ei edes uutisoinut tuomiota, vaikka he olivat kirjoittaneet asiasta kahden vuoden aikana ja aloittivat koko touhun näyttävästi puolentoista sivun jutulla, jossa väitettiin, että olin tehnyt väärin heitä kohtaan, Hjallis kirjoittaa.

– Voiko valtamedia todella toimia näin, että sitä itseään koskevaa uutistapahtumaa ei seurata loppuun asti?

Helsingin Sanomien Antero Mukka sanoo, että kyseessä ei ollut millään tavalla tietoinen teko. Mukka on yksi lehden kolmesta päätoimittajasta. 

– Välimiesoikeuden päätös oli salainen, ja tämä on ollut urheilun ja talouden välillä seurannassa. On käynyt niin, että seuranta on pettänyt, Mukka kommentoi.

Mukka sanoo, että Helsingin Sanomilla ei lehtenä ole mitään tekemistä Sanoman ja Harkimon riidan kanssa, eikä kukaan ole ohjeistanut HS:ää, ettei asiasta saa kirjoittaa.

– Kiitokset Hjallikselle asian esiin tuomisesta, mutta hän olisi voinut olla yhteydessä suoraan meihin. 

Päätoimittaja sanoo pitävänsä huolen, että riidan ratkaisu uutisoidaan nyt lehdessä loppuun asianmukaisesti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.