Mainos

Hjallis Antti Rinteelle: Oletko sinä mielikuvaäijä?

SDP:n poukkoileva hallituspolitiikka ja irtiotot yhteisestä linjasta ovat herättäneet kysymyksiä siitä, onko puolue tosissaan mukana hallitusyhteistyössä.

Asia nousee esille myös perjantaina MTV3-kanavalla esitettävässä Hjallis-ohjelman Antti Rinteen haastattelussa.

Harkimon mukaan SDP:n heikot kannatusluvut aiheuttavat sen, että puolue pyrkii profiloimaan itseään erityisesti päähallituskumppani kokoomuksen linjasta poikkeavilla avauksilla.

– Tulee vähän sellainen kuva, ettei oikein tiedä, oletteko te oppositiossa vai hallituksessa, kun sulla tulee koko ajan niitä ideoita, jotka ei oikein kuulu hallitusohjelmaan, ne kuuluvat vähän niin kuin oppositioon, Hjallis valittaa.

 – Mun mielestäni oleellinen juttu on se, että nyt me kerromme selkeästi, mikä on meidän vaihtoehto. Kun me olemme hallituksessa, jossa on tällä hetkellä neljä puoluetta, joudumme tekemään kompromisseja, että asiat kulkevat eteenpäin, puheenjohtaja Rinne sanoo.

Hjalliksen mielestä olisi reilumpaa hoitaa hallituspolitiikkaa puhaltaen yhteen hiileen, kun ollaan kerran hallituksessa. Vasta vaalien tullessa kerrottaisiin omat vaihtoehdot.

– Me teemme koko ajan yhteiskuntapolitiikkaa, jossa ihmiset arvioivat sitä, miten asioita viedään eteenpäin. Minusta se on reilua kertoa, että jos olisimme yksin päättäneet, niin olisimme tehneet näin, Rinne vastaa.

SDP tekee mielikuvapolitiikkaa?

Presidentti Sauli Niinistö moitti viime viikonloppuna useiden maakuntalehtien haastattelussa edellisten hallitusten tehneen ”mielikuvapolitiikkaa”.

Sille on presidentin mukaan ollut ominaista, että hallitus myi ainakin kolmeen neljään kertaan tehneensä kaiken sen, joka on yhä edelleen tekemättä.

Harkimo epäilee, että SDP tekee tällä hetkelläkin hallituksessa mielikuvapolitiikkaa, sillä esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on edelleen kesken.

– Oletteko te siis mielikuvaäijiäkin, hän kysyy.

– Minustakin presidentin lausunnoissa oli vinha perä. Meillä on ollut vaikea tilanne pitkän aikaan, ja siihen on etsitty ratkaisuja, jotka eivät ole toimineet ihan sillä tavalla kuin olisimme toivoneet, Rinne sanoo.

– Joku sosiaali- ja terveyshuollon uudistus, sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatio ja sitten toisaalta perus- ja erikoissairaanhoidon integraatio, niin eivät ne ole yksinkertaisia juttuja toteuttaa, hän pohtii.

Rinteen mukaan niihin on käytetty suuri määrä työtunteja, mutta kokonaisuudesta tulee vielä hyvä.

Antti Rinne on Hjalliksen vieraana MTV3-kanavalla perjantaina 21. marraskuuta klo 21.30.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.