Mainos

Hizbollah tulitti israelilaisasemia, Israel vastasi

Muslimisissiliike Hizbollah tulitti tänään Israelin armeijan asemia kiistellyllä Shebaan alueella Israelin ja Libanonin rajalla, libanonilaiset turvallisuuslähteet kertoivat.

Israel vastasi iskuun pommittamalla Etelä-Libanonin Kfar Shouban kylää ja läheisiä vuoria hävittäjillään, poliisi sanoi. Kyseiset alueet ovat sissien hallussa. Kyseessä oli ensimmäinen Hizbollahin isku sitten viime lokakuun.

Israel vastasi siihen myös tulittamalla iskun kohteeksi joutuneista asemista. Mahdollisista kuolonuhreista ei vielä illallakaan ollut tietoa. Turvallisuuslähteiden ja silminnäkijöiden mukaan Hizbollah tulitti Israelin asemia kranaatein. Sotilaslähteet ja Libanonin poliisi sanoivat, että sissit käyttivät myös raketteja. Israel on pitänyt hallussaan Syyrialta vallattua Shebaan aluetta vuodesta 1967. Libanon on myös vaatinut aluetta itselleen.

Hizbollahin toiminta oli osaltaan syynä Israelin vetäytymiseen Etelä-Libanonista toukokuussa 2000. Israelin puolustusministeri Binjamin Ben-Eliezer kuvasi hyökkäystä "hyvin vaaralliseksi" ja on sitä mieltä, että Iran ja Syyria ovat näyttäneet sissien iskulle vihreää valoa.

Asiasta kertoi Ben-Eliezerin edustaja Yarden Vatikai. Vatikai sanoi myös, että Israel ei aio lähteä mukaan alueen taisteluihin, mutta ei myöskään sulattaa iskuja omiin asemiinsa. Hänen mukaansa Israel on vetäytynyt YK:n määrittämälle rajalle, ja hän syytti Irania, Syyriaa ja Hizbollahia yrityksestä lisätä jännitettä alueella, kun Israelin ja palestiinalaistenkin välit ovat kireät.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.