Mainos

Hizbollah torjuu ehdollisen vetäytymisen

Libanonissa toimivan iranilaismielisen Hizbollah-järjestön johtaja sheikki Hassan Nasrallah torjui torstaina Israelin ehdollisen tarjouksen vetäytyä Etelä-Libanonista. Nasrallahin mukaan Israelin on vetäydyttävä Libanonin maaperältä ehdoitta.

Israelin hallituksen turvallisuudesta vastaavat ministerit hyväksyivät keskiviikkona YK:n 20 vuotta sitten tekemän päätöslauselman, jonka mukaan Israelin on vetäydyttävä Libanonin maaperältä. Israel miehittää Etelä-Libanonissa noin 15 kilometrin levyistä aluetta. Israelin mukaan nk. turvallisuusvyöhyke on välttämätön Libanonin puolelta tehtävien sissihyökkäysten torjumiseksi. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ilmoitti keskiviikkona vetäytymisen ehtona olevan, että Libanon takaa Israelin pohjoisrajan turvallisuuden.

Libanonin hallitus toisti tänään kantansa, jonka mukaan Israelin esittämät ehdot ovat YK:n päätöslauselman vastaisia. Libanon ilmoitti, ettei se voi hyväksyä sellaista sopimusta, jonka mukaan Libanon olisi millään tavalla vastuussa Israelin turvallisuudesta. Myös Syyria on torjunut Israelin vetäytymisehdotuksen "taktikointina", jonka tarkoitus on itse asiassa vesittää YK:n päätöslauselma.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.