Mainos

Hizbollah sieppasi israelilaissotilaita

Libanonilainen äärimuslimijärjestö Hizbollah sanoi tänään hyökänneensä Israelin asemiin maiden välisen rajan tuntumassa ja siepanneensa useita israelilaissotilaita.

Väkivaltaisuudet jatkuvat

Sissijärjestö Hizbollahin tv-asema kertoi sissien siepanneen israelilaissotilaita samaan aikaan kun Israelin sotilaat ottivat yhteen palestiinalaismielenosoittajien kanssa rajalla. Hyökkäyksillään Hizbollah sanoi ilmaisevansa tukensa palestiinalaisille "heidän siunatussa kansannousussaan".

Hizbollah ei kertonut sotilaiden tarkkaa määrää, vaan puhui useasta siepatusta sotilaasta. Libanonin turvallisuusjoukkojen mukaan sotilaita oli kolme. Israelin armeija vahvisti, että radikaali libanonilainen sissijärjestö Hizbollah on siepannut kolme israelilaissotilasta.

Pääministeri Ehud Barak varoitti sen sijaan Libanonia ja Syyriaa ja vaati vihollisuuksien lopettamista viipymättä Israelin ja Libanonin välisellä raja-alueella. Hizbollah ampui lauantaina Katjusha-raketteja Libanonista rajan yli Israeliin, ja Israelin ilmavoimat tulittivat kostoksi sissien asemia Etelä-Libanonissa. Neljän siviilin kerrottiin haavoittuneen Israelin pommituksissa.


Sadat palestiinalaispakolaiset kerääntyivät rajan tuntumaan Libanonin puolelle osoittamaan mieltään Israelin kovia otteita vastaan ja heittelemään rajalla partioivia israelilaissotilaita, kun sotilaat avasivat tulen.

Tilanne ei näyttänyt viikonvaihteessa helpottavan muuallakaan palestiinalaisalueilla, sillä uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan palestiinalaiset tuhosivat tänään juutalaisille pyhää Joosefin hautaa, jolta Israelin sotilaat olivat vetäytyneet aamuyöllä.

Joosefin hauta Nablusin lähellä Länsirannalla on ollut jatkuva riidan aihe, ja sen läheisyydessä on käyty useita kahakoita viime päivinä. Yli viikon kestäneiden väkivaltaisuuksien jälkeen arviot kuolleista vaihtelivat 80-87 ihmisen välillä. Valtaosa kuolonuhreista on ollut palestiinalaisia.


(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.