Mainos

Hizbollah ja Israel kahinoivat Etelä-Libanonissa

Iranilaismielisen Hizbollah-järjestön sissit surmasivat tänään viisi israelilaista sotilasta Israelin julistamalla turvavyöhykkeellä Etelä-Libanonissa. Hyökkäyksessä sai surmansa myös yksi Hizbollahin sissi ja kuusi israelilaissotilasta haavoittui. Israelin kostoiskussa taas sai surmansa yksi libanonilainen sotilas.

Päivä oli verisin Etelä-Libanonissa sen jälkeen kun Israelin armeija teki suurhyökkäyksen alueelle huhtikuussa. Välikohtaus ja eilen Länsirannan lähellä tapahtunut israelilaisen uudisasukkaan ja hänen vaimonsa murha saivat aikaan liikettä myös poliittisella rintamalla. Israelin eroava pääministeri Shimon Peres ja hänen oikeistolainen seuraajansa Benjamin Netanyahu tapasivat kriisineuvottelujen merkeissä puolustusministeriössä. Kyseessä oli miesten toinen tapaaminen sen jälkeen kun Netanyahu voitti Israelin vaalit 29. toukokuuta.

Ennen tapaamista Peres varoitti Hizbollahia laajentamasta iskujaan Etelä-Libanonissa siviilien kustannuksella. Israel vastaa iskuihin sopivaksi katsomallaan tavalla, hän sanoi.

Israelin 17 päivää kestänyt hyökkäys Etelä-Libanonissa huhtikuussa päätyi tulitaukosopimukseen. Sopimus kielsi hyökkäykset siviilejä vastaan, mutta ei sissien aseellista vastarintaa Israelin miehitystä vastaan. Tämän päiväisen välikohtauksen jälkeen yhteensä 16 israelilaista sotilasta on saanut surmansa Etelä-Libanonissa tänä vuonna.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.