Mainos

HIV-tartuntaa yritetään estää pillerillä

Eri puolilla maailmaa on meneillään useita tutkimuksia, joissa hi-virukseen yritetään löytää ehkäisyä pillereistä. Tutkimuksista on kerrottu Meksikossa eilen alkaneessa kansainvälisessä aids-konferenssissa.

Tiedemiehet useista maista ovat koonneet ryhmiä, joissa testataan päivittäisen pillerin tai yhdistelmälääkkeen vaikutusta hiv:n torjunnassa. Uuden raportin mukaan tämänkaltaiset tutkimukset tulevat lisääntymään vuoden 2009 loppuun mennessä.

Järjestyksessä 17. Aids-konferenssi järjestetään Meksiko Cityssä 15 vuotta sen jälkeen, kun hiv-tartunnat tulivat laajemmin ihmisten tietoon.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon on muistuttanut konferenssissa varakkaita lahjoittajamaita siitä, että aidsin vastaisen taistelun kansainvälinen rahoitus jää edelleen pahasti tavoitteista. Kokoukseen osallistuu yli 22000 asiantuntijaa, poliitikkoa ja terveysalan työntekijää ympäri maailmaa.

Yli 25 miljoonaa ihmistä on kuollut aidsiin sen jälkeen kun tauti ensimmäisen kerran todettiin vuonna 1981. Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan konferenssissa julkistettujen uusimpien lukujen mukaan hiv-tartuntojen maailmanlaajuinen määrä on osoittanut tasaantumisen merkkejä. Maailmassa arvellaan olevan noin 33 miljoonaa viruksen kantajaa. Heistä 90 prosenttia elää köyhissä maissa.

Useissa maissa tartuntojen määrä kasvaa kuitenkin jatkuvasti. Luvut ovat nousseet etenkin Kiinassa ja Venäjällä ja Euroopan maista myös Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Myös hoitokeinot ovat monissa maissa ala-arvoisia.

Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan tartuntojen määrä on Yhdyvalloissa arvioitu alakanttiin. Tutkijoiden mukaan luvut voivat olla jopa 30 prosenttia aikaisemmin luultua korkeampia, kertoo sanomalehti The New York Times.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.