Mainos

Hiv-raiskauksista epäillyn uhrien määrä kasvaa päivä päivältä

Tapon yrityksistä ja raiskausrikoksista epäillyn hiv-positiivisen miehen uhrien määrä lisääntyy jatkuvasti. Miehen kanssa tekemisissä olleista naisista 44 on ottanut tähän mennessä yhteyttä Espoon poliisiin, heistä 16 kertoo tulleensa raiskatuksi.

Reilu kolmasosa miehen kanssa tekemisissä olleista naisista siis uskoo tulleensa raiskatuksi. Iltaan mennessä miehestä on tehty yhteensä 16 rikosilmoitusta tapon yrityksestä, kun aiemmin tiedossa olleet kolme tapausta lasketaan mukaan. Osassa rikosilmoituksista epäillään myös raiskausrikosta.

Espoon poliisin väkivaltarikosyksikön rikoskomisario Jukka Kasken mukaan rikosilmoituksia saatetaan vielä tehdä useampia, koska kaikkia poliisiin yhteydessä olleita naisia ei ole vielä kuultu. Epäillyn 50-vuotiaan miehen uhrit ovat olleet nuorehkoja naisia, heistä ainakin yhden epäillään saaneen mieheltä hiv-tartunnan.

Miehen bändi oli naisyleisön suosima

Epäillyn miehen musiikista ja muusikon elämästä Suomessa on muutama vuosi sitten tehty tutkielma. Hänen kokoonpanonsa on soittanut afrikkalaista high life -musiikkia ja reggaetä ja mies käyttää Suomessa taitelijanimeä. 50-vuotias afrikkalaissyntyinen mies kertoo tutkielmassa matkustelleensa ja kierrelleensä Euroopan maissa ennen Suomeen muuttamistaan. Muusikko perustelee Suomeen tuloa halunneensa "nähdä, miten ihmiset täällä elävät". Hän tuli Suomeen 80-luvun puolenvälin paikkeilla ja on ollut jo useita vuosia Suomen kansalainen.

Miehen entinen bändikaveri kertoo, että muusikko oli "sosiaalinen tyyppi, jolla oli hyvä verkosto". -Se tutustui helposti ihmisiin. Tuttujen kautta sitten tuli keikkoja ja sitä kautta, kun soitettiin jossain, bändikaveri kertoi. Poliisin kanssa tekemisissä mies on ollut ennen nyt ilmitulleita rikosepäilyjä vain kerran jouduttuaan tappeluun skinheadien kanssa. Mies puhuu paremmin englantia kuin suomea, mutta muuten miehellä ei ole ollut vaikeuksia Suomeen sopeutumisessa. Mies itse kertoo tutkielmassa ihmisten olleen innoissaan, missä tahansa hänen yhtyeensä soittikaan. Yhtyeen entinen jäsen kertoo bändin yleisön olleen "lähinnä naisyleisöä, joka kävi katsomassa mustia bändejä". Toinen entinen bändikaveri sanoo yleisön joukossa olleen myös "vaaleita pikkutyttöjä".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.