Mainos

Hiv-Rachelin tuomio puolittui hovioikeudessa

Hiv-vaaran aiheuttaneen naisen ehdoton vankeustuomio aleni alle puoleen hovioikeudessa. Pirkanmaan käräjäoikeus oli langettanut hänelle 4,5 vuotta vankeutta, mutta hovioikeus alensi tuomion kahteen vuoteen.

Hovioikeuden mukaan 28-vuotias nainen ei pyrkinyt tahallaan tartuttamaan virusta miehiin. Nainen syyllistyi kuitenkin vaaran aiheuttamiseen, sillä hän ei kertonut tartunnastaan kumppaneilleen.

Eroottisena tanssijana työskennellyt Judith Omondi-Mäkelä sai tuomionsa vuosi sitten törkeistä pahoinpitelyn yrityksistä ja vaaran aiheuttamisesta. Hän oli ollut suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä miesten kanssa, vaikka hänellä on hiv-infektio. Asianomistajia oli 16, mutta heistä kukaan ei tiettävästi saanut virusta.

Nainen valitti tuomiostaan Turun hovioikeuteen, jonka mukaan näyttö ei viitannut tahallisiin tartuttamisyrityksiin. Tätä johtopäätöstä puolsi myös se, että hän oli ollut lääkehoidossa. Hiv-lääkityksen takia naisen virustasot ja niin myös tartuntariski olivat olleet alhaisia.

Oikeuden mukaan naisen olisi kuitenkin pitänyt harjoittaa suojattua seksiä, koska tartuntavaara ei ollut vain teoreettinen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.