Mainos

Hiv-miehen uhrien määrä nousee - taas uusi rikosilmoitus

Poliisi on saanut kuvan julkistamisen jälkeen rikosilmoituksia naisilta, joita se ei osannut edes etsiä. Uhreja on nyt ainakin 30.

Rovaniemen poliisi on saanut hiv-miehestä jälleen yhden uuden rikosilmoituksen. Myös toisen naisen kohdalla pohditaan rikosilmoituksen tekemistä. Rovanimen poliisi on kirjannut hiv-miehestä tähän mennessä 23 rikosilmoitusta.

Näiden lisäksi poliisi etsii edelleen seitsemää toistaiseksi tuntematonta naista.

Kumpikin tänään ilmoittautuneista naisista on poliisille uusia, joita se ei ole osannut Hiv:n levittämisestä epäillyn Aki Hakkaraisen kertoman perusteella edes etsiä.

- Se vahvistaa sen, että Hakkarainen ei muista kaikkia seksikumppaneitaan, Haataja sanoo.

- Hän on kertonut kaupunginosan Rovaniemellä tai jonkun kaupungin Etelä-Suomessa tai vuoden ja sen, minkä ikäinen nainen on kyseessä, mutta ei muista hänen nimeä, kertoi rikosylikomisario Jukka Haataja MTV:n uutisille 8.10.

- Tai esimerkiksi jossain junassa välillä Jyväskylä-Rovaniemi välillä makuuvaunussa ja vuosiluku, mutta ei mitään muuta, Haataja jatkoi.

Epäillyn asuinpaikat

Kumppanien asuinpaikat

Poliisin mukaan epäilty on asunut Tikkakoskella, Äänekoskella, Mäntässä, Keuruulla, Joensuussa ja Rovaniemellä. Hänen kumppaninsa ovat epäillyn hataran kertoman mukaan asuneet Äänekoskella, Tikkakoskella, Vaajakoskella, Keuruulla, Joensuussa, Jyväskylässä ja Äänekoskella.

16-vuotiaanan seksisuhteesta ulkomailla tartunnan saaneen Hakkaraisen epäillään levittäneen virusta vuosina 1999-2007.

Jopa viisi hiv-tartuntaa?

Poliisi julkaisi viime perjantaina hiv:n levittämisestä epäillyn 24-vuotiaan rovaniemeläisen Aki Hakkaraisen kasvokuvan ja nimen.

Julkistamisen jälkeen poliisi on saanut viisi uutta rikosilmoitusta, joista yhden kohdalla ensimmäinen hiv-testi on osoittautunut positiiviseksi.

Hiv-mieheltä tartunnan saaneiden naisten määrä on nousemassa jopa viiteen, sillä myös toisen naisen kohdalla ensimmäinen testitulos näyttää hiv-tartuntaa. Varmistuneita tartuntoja on kolme.

Yhdentoista kohdalla tulos on ollut negatiivinen. Kolme naista odottaa edelleen testitulosta.

Epäilty ei kiistä

Hiv-miehen tutkinta lähti liikkeelle kesäkuussa nuoresta naisesta, joka otti Rovaniemen poliisiin yhteyttä saatuaan tietään hiv-tartunnastaaan. Aki Hakkarainen vangittiin elokuun alussa poliisin päästyä hänen jäljilleen.

- Epäilty ei alussa kertonut itse mitään. Hän on kuitenkin myöntänyt kaikki, mitä olemme hänelle esittäneet.

Haatajan mukaan viime aikoina epäilty on osoittanut katumusta ja nimiä on alkanut tulla.

- Kuvan julkaisemiseen hän oli myötämielinen. Hän halusi, että asia saadaan saatettua loppuun saakka ja että kaikki asianosaiset löytyisivät, ettei tulevina vuosina tarvitsisi alkaa käymään uutta prosessia läpi.

Poliisin mukaan motiivia selvitellään vielä.

- Hän ei ole itsekään pystynyt kertomaan kaikkea, mutta näyttää siltä, että se on ollut välinpitämättömyys. Hän on ollut välinpitämätön omasta terveydentilastaan ja hän ei ole ajatellut kovin pitkälle, kun hän tätä jatkunut.

Aki Hakkarainenn on tuomittu joulukuussa 2005 Rovaniemellä yhden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon. Tuolloin hi-virus ei tarttunut uhriin.

Poliisi ei alkanut selvittää miehen mahdollisia muita seksikumppaneita sanoin kun nyt.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa vielä puolisentoista kuukautta. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä pahoinpiteynä tai törkeän pahoinpitelyn yrityksinä. Haatajan mukaan syytteen nostopäiväksi esitetään todennäköisesti joulukuun loppua.

(MTV3/Johanna Sainio)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.