Mainos

Hiv-miehen oikeudenkäynti alkaa - syytteitä 22

Hi-viruksen levittämisestä epäilty Aki Hakkarainen vastaa Rovaniemellä tänään alkavassa oikeudenkäynnissä kaikkiaan 22 syytteseen. Miehen epäillään levittäneen tahallaan hi-virusta vuosina 1999-2007.

24-vuotias Hakkarainen sai tietää hiv-tartunnastaan vuonna 2003, jonka jälkeen hän on ollut ainakin yli 20:n naisen kanssa suojaamattomassa sukupuoliyhdynnässä.

Rovaniemen poliisi etsi 20–45-vuotiaita naisia epäillyn hataran kertoman perusteella.

Lokakuussa poliisi julkisti miehen nimen ja kuvan, mutta ei yrityksistä huolimatta tavoittanut kaikkia hiv-miehen uhreja. Hakkaraisesta tehtiin kaikkiaan 30 rikosilmoitusta.

Syyttäjä Terhi Mokko vaatii Hakkaraiselle rangaistusta viidestä törkeästä pahoinpitelystä ja kuudestatoista törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Lisäksi yksi syyte on pakottaminen sukupuoliyhteyteen.

Rikosylikomisario Jukka Haataja on arvioinut, että Hakkaraista odottaa useiden vuosien vankeusrangaistus. Hakkarainen on tuomittu jo vuonna 2005 yhden vuoden ja yhdeksän kuukauden tuomioon törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä.

Jutun käsittelylle on varattu kaikkiaan yhdeksän päivää. Kaksi ensimmäistä päivää ovat pääosin julkisia, kun oikeudessa käsitellään sairauteen liittyviä asioita. Kaikkien naisten tapaukset käsitellään erikseen suljetuin ovin.

MTV3.fi seuraa oikeudenkäyntiä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.