Mainos

Hiv leviää etenkin Itä-Suomessa - Punainen Risti valistustalkoissa

Punainen Risti on ryhtynyt tehotalkoisiin hillitäkseen kasvussa olevia hiv-tartuntamääriä. Järjestö on kampanjoinut ahkerasti kesäfestareilla ja jakanut kymmeniä tuhansia kondomeita.

– Koulutetut vapaaehtoisemme jakavat festivaaleilla tietoa ja kondomeja sekä keskustelevat ihmisten kanssa ja pyrkivät vaikuttamaan turvaseksiä koskeviin asenteisiin, hiv- ja aids työn koordinaattori Mika Hyrynen sanoo.

Järjestö on huolissaan etenkin nuorten seksikäyttäytymisestä, missä kondomi unohtuu valitettavan usein.

– Seksitautitapausten korkea määrä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kondomia ei käytetä silloin, kun ollaan yhdynnässä jonkun muun kuin vakituisen kumppanin kanssa. Kondomien jakaminen on olennaista tautien ehkäisytyötä, sillä kondomi jää käyttämättä silloin kun sitä ei ole helposti saatavilla, Hyrynen toteaa.

Hiv-tartuntojen määrä on kasvussa viime vuoteen verrattuna, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tapaustilasto. Tähän mennessä tartunnan saaneita on tänä vuonna 109 kun koko viime vuonna luku oli 180. Itä-Suomen läänissä on tähän mennessä todettu yhtä paljon tapauksia kuin koko viime vuonna yhteensä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.