Hittipelien kehittäjä: Viihteen kyllästämä nuoriso on Suomen etu

Alan Wakea on kiitelty muun muassa sen tarinasta ja vertauskuvallisuudesta.

Espoolaisen Remedy Entertainmentin talousjohtaja Mika Reini on otettu yrityksensä menestyksestä. Yhdysvaltalainen Time-lehti on valinnut Remedyn pelin Alan Waken vuoden parhaaksi videopeliksi. Kehuja riittää myös kakkossijan vieneelle suomalaiselle Rovio-peliyhtiölle.

- On tosi hienoa, että Rovion Angry Birds voitti kakkossijan. Se osoittaa, että Suomessa on paljon osaamista ja että osaamme tehdä viihdettä, joka toimii maailmanlaajuisesti.

Reinin mukaan Alan Wake ja Angry Birds eivät varsinaisesti kilpaile keskenään.

- Suomen markkina on niin pieni, että lähes kaikki pelialan yrityksen tekevät pelit automaattisesti maailmanlaajuiseen jakeluun. Kilpailu käydään jossain ihan muualla kuin Suomen markkinoilla.

Reinin mukaan suomalaiset pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa hyvin.

- Vaikka tästä ei äkkiä miljardiliikevaihtoa polkaistaisikaan, on tämä sellainen osa-alue, josta Suomi voi tulla tunnetuksi ja josta voidaan olla ylpeitä. Siinä mielessä voi hyvinkin olla uuden Nokian paikka.

Oikeat kontaktit työn takana

Yksi suomalaisen peliteollisuuden etu maailmalla on Reinin mukaan se, että suomalaiset altistuvat kansainväliselle viihteelle nuoresta pitäen.

- Koemme länsimaisen viihteen omaksemme. Lisäksi Suomesta löytyy paljon lahjakkaita yksilöitä, jolla on korkea osaamistaso. Suomesta tulee erittäin laadukkaita ohjelmoijia, ja tietokonepuolelle siten alan osaajia.

Reini uskoo, että suurin haaste suomalaisille peliyhtiöille on tällä hetkellä oikeiden kansainvälisten yhteistyökumppaneiden löytäminen.

- Pienillä aloitteleville yrityksille suurin työ on siinä, että löytää oikeat kontaktit ja saavuttaa oikean uskottavuuden kontaktien silmissä. Suomalaiset peliyritykset ovat kansainvälisesti verrattuna pieniä. Monen tuotteen menestystaloja meillä ei ole vielä syntynyt, mutta sinnekin varmasti ehditään vielä.

Lue myös:

    Uusimmat