Mainos

Hittiblogi havahdutti venäläiset – "sähköposti tulvii yhteydenottoja"

Lappeenrantalaisen ohjelmistosuunnittelijan Jesse Mäkisen blogi Njet parkering on noussut netti-ilmiöksi Suomessa ja Venäjällä.

Mäkinen esittelee blogissaan valokuvien avulla venäläisten turistien pysäköintiongelmia kotikaupungissaan. Venäläisin kilvin varustetut autot on parkkeerattu kuvissa esimerkiksi kahden invapaikan keskelle tai useaan parkkiruutuun poikittain.

Elokuussa perustettu sivusto keräsi syksyllä noin 15 000 kävijää, mutta määrä räjähti uusille satatuhatluvuille venäläisen uutissivuston tehtyä jutun blogista.

Itsenäisyyspäivän jälkeen blogissa on vieraillut 125 000 kävijää.

– Koko juttu lähti liikkeelle ärtymyksestä, mutta sitten aloin nähdä siinä komiikkaakin. Kerroin kavereille ideasta, ja heidän mielestään se oli hyvä. Niinpä pistin blogin pystyyn, Mäkinen sanoo.

Mäkisen omien kuvien lisäksi blogissa on julkaistu lukijoiden nappaamia otoksia. Mäkinen saa kuvia koko ajan kiihtyvällä tahdilla.

– Sähköposti ihan tulvii. Ihmisillä on ollut kamerakännyköissä tallella kuvia väärinparkkeeratuista autoista, ja nyt heillä on paikka, mihin niitä lähettää.

Mäkinen kertoo saaneensa paljon palautetta sivustosta myös venäläisiltä. Suurin osa viesteistä on positiivisia, vaikka joukkoon on mahtunutkin muutama sensurointia vaativa.

Mäkinen uskoo, että lukijat ovat ymmärtäneet blogin sävyn oikein.

– Tarkoitus ei ole väittää, että kaikki venäläiset parkkeeraavat väärin tai että kaikki suomalaiset parkkeeraavat oikein, kirjoittaa Mäkinen bloginsa esittelytekstissä.

Jos löydät itsesi näistä kuvista, toivotan sinulle parempaa onnea ensi kerralla.

Asiasta kertoi ensimmäisenäIlta-Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.