Mainos

”Hitlerin saha” käyttöön Isiksen jihadisteja vastaan Pohjois-Irakissa

Pohjois-Irakin kurdit ovat saamassa toiveensa mukaisesti aseita Euroopasta taistelussa ääri-islamilaista Isis-liikettä vastaan.

Euroopan maista Saksa päätti keskiviikkona sallia asetoimitukset Pohjois-Irakin kurdeille. Samalla Saksa hylkäsi toisen maailmansodan päättymisestä asti vaalimansa linjan, jonka mukaan sotatoimialueille on toimitettu vain humanitaarista apua (pois lukien YK:n operaatiot).

Mitä aseita Saksa sitten kurdeille toimittaa?

Der Spiegelin verkkolehden mukaan listalla on ainakin Milan-panssarintorjuntaohjuksia.

Tämän lisäksi kurdit ovat toivoneet automaattiaseita. Tähän tarpeeseen on vastaamassa ilmeisesti Italia, joka on valmis toimittamaan 1000 kevyttä saksalaisvalmisteista modernisoitua MG42-konekivääriä. Koska Saksa on myynyt aseet Italialle vuonna 1963, konekiväärien toimittamiseen Irakiin tarvitaan Spiegelin mukaan Saksan lupa.

MG42-konekiväärit olivat käytössä jo toisessa maailmansodassa Saksan ja sen silloisten liittolaisten käytössä. Toimintavarma, tarkka ja tulinopeudeltaan suuri (1200-1500 laukausta minuutissa) ase sai käyttäjiltään lukuisia lempinimiä, muiden muassa Hitlerin saha, Hitlerin viikate ja luusaha.

Lempinimet ovat peruja aseen äänestä; suuri tulinopeus aiheuttaa sen, että yksittäisten laukausten äänet eivät ole erotettavissa.

Otsikkoa ja juttua muokattu la klo 17.10. Kyse on Irakilaisesta Isis-liikkeestä, josta käytetään maailmalla myös nimeä IS.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.