Mainos

Hitler-Obama nostattaa karvat pystyyn Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa konservatiivisen teekutsuliikkeen pystyttämä tienvarsimainos herättää närää myös poliittisen ryhmittymän sisällä - suuressa mainoskyltissä yhdistetään nimittäin presidentti Barack Obama natsijohtaja Adolf Hitleriin ja kommunistijohtaja Vladimir Leniniin.

Iowalaisen teekutsuryhmän teettämässä mainostaulussa valtionpäämiesten kuvat ovat vierekkäin, ja kaikissa kuvissa lukee teksti "change" eli muutos. Kyltissä Hitlerin politiikkaa kuvataan kansallissosialistiseksi, Leninin marxistiseksi sosialismiksi ja Obaman demokraattiseksi sosialismiksi.

Mainostaulun alareunaa koristaa teksti "radikaalijohtajat vaanivat pelokkaita ja naiiveja".

Kansallisen teekutsuliikkeen mielestä tienvarsikyltti on vain turha rahareikä, joka ei palvele ryhmän poliittista ohjelmaa. Liike kritisoi myös Obaman yhdistämistä holokaustista vastanneeseen Hitleriin.

Mainoksen teettäneen iowalaisen teekutsuliikkeen mukaan taulun on tarkoitettu vastaiskuksi sosialismille. Paikallisliikkeen perustaja on myöntänyt, että mainoksen sanoma hukkuu raflaavan kuvituksen alle.

Teekutsuliike syntyi viime vuonna osittain Obaman taloudellisen apupaketin nostattamien protestimielialojen pohjalta. Liike on saanut nimensä maineikkaista Bostonin teekutsuista.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.