Mainos

Hitas-järjestelmään ei tulossa nopeita muutoksia

Valtaosa kaupunginvaltuutetuista kuitenkin tuomitsee keinottelun hitas-asunnoilla.

Helsingin kaupungin asuntoasiain-osaston Mikko Luukkonen on vastannut tällä viikolla lukuisiin kyselyihin hitas-järjestelmän epäkohdista. MTV:n 45 minuuttia -ohjelmassa viime viikolla selvisi, että Kampin, Ruoholahden ja Katajanokan hitas-asunnoista peräti nelisenkymmentä prosenttia on annettu vuokralle.

Helsingin kaupungin omien selvitysten mukaan vuokrattuna on vajaa 20 prosenttia asunnoista eikä suurempaa painetta muutoksiin tältä osalta ole.

- Näistäkin asunnoista, jotka nyt on vuokrattuna tai luovutettu jonkun muun kuin omistajan käyttöön, niin ne ovat yleisesti perheen lasten käytössä, taikka ne on annettu tilapäisesti vuokralle esimerkiksi paikkakunnalta muuton takia, osastopäällikkö Mikko Luukkonen Helsingin kaupungin asuntoasiainosastolta kertoo.

Valtaosa Helsingin kaupunginvaltuutetuista ei hyväksy hitas-asunnon käyttöä sijoitusasuntona. Kyselyn mukaan 46 valtuutettua 70:stä vastanneesta tuomitsee yksiselitteisesti hitas-keinottelun.

On ehdotettu, että kaupunki ottaisi takaisin hitas-asuntojen välityksen. Mitään konkreettista ei kuitenkaan ole vireillä.

- Olettamani on se, että nyt ainakin vähän aikaa mennään vielä eteenpäin tällä järjestelmällä ja katsotaan ne paikat, jossa voitaisiin jotain parannuksia järjestelmään tehdä, Luukkonen arvioi.

Seuraavan kerran Hitas-järjestelmään paneudutaan keväällä, kun pääkaupungin uutta asunto-ohjelmaa aletaan käsitellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.