Mainos

Historioitsija haluaa Mein Kampfin Saksan kirjakauppoihin

Ehdotuksen mukaan saksalaisissa kirjakaupoissa ryhdyttäisiin myymään Adolf Hitlerin teoksen kriittistä painosta. Kirjan oikeudet ovat nyt Baijerin osavaltion talousministeriöllä, mutta yksinoikeus päättyy vuonna 2015.

Saksalainen historioitsija haluaa Adolf Hitlerin Taisteluni-kirjan myyntiin Saksan kirjakauppoihin, joista sitä ei ole saanut toisen maailmansodan jälkeen.

Münchenissä toimivan nykyhistorian instituutin johtaja Horst Möller haluaa, että saksalaisiin kirjakauppoihin tuotettaisiin myyntiin Mein Kampfin kriittinen laitos, jossa alaviitteillä tehtäisiin selväksi Hitlerin asiavirheet ja vääristelyt.

Taisteluni-kirjan oikeudet ovat olleet vuodesta 1945 Baijerin osavaltion talousministeriöllä, joka otti haltuunsa kaikki natsipuolueen kustannusoikeudet toisen maailmansodan jälkeen. Talousministeriö ei ole antanut julkaista kirjasta ainuttakaan painosta natsien kukistumisen jälkeen. Ministeriön yksinoikeus Mein Kampfiin päättyy vuonna 2015, jolloin tulee kuluneeksi 70 vuotta Hitlerin kuolemasta.

Möller haluaa, että Mein Kampfin kriittinen laitos saadaan markkinoille ennen kuin teoksen oikeudet tulevat julkisiksi ja kuka tahansa voi julkaista teoksen.

Vuonna 1924 ilmestyneessä Taisteluni-kirjassaan Hitler toi julki käsityksensä "arjalaisen" rodun ylemmyydestä ja juutalaisten alemmuudesta. Niin ikään hän vaati Saksan kansalle lisää elintilaa itäisestä Euroopasta.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.