Mainos

"Historian suurin verkkorikollisuuden kiinniotto"

Virossa on pidätetty verkkorikollisuuteen läheisesti kytkeytyneiden online-liiketoimintojen omistajia. Krebs on Security -blogisivuilla kerrotaan, että Viron viranomaiset ovat pidättäneet kaikkiaan kuusi miestä. Lisäksi yksi mies on vielä vapaalla jalalla. Pidätettyjen joukossa on myös 31-vuotias Vladimir Tsastsin. Hän omistaa useita yrityksiä, jotka ovat läheisesti kytkeytyneitä haittaohjelmayhteisöön.

Miehiä syytetään yli neljän miljoonan tietokoneen saastuttamisesta haittaohjelmilla. Tapauksia on ollut yli sadassa maassa.

FBI:n, Viron poliisin ja rajavalvontaviranomaisten toteuttama pidätysoperaatio oli nimeltään "Operation Ghost Click". Operaatio oli usean vuoden tutkinnan tulosta. Trend Micron johtava tietoturvatutkija Feike Hacquebord on kutsunut operaatiota historian suurimmaksi verkkorikollisuuden kiinniotoksi.

Rikoksista epäiltynä on vielä vapaana seitsemäs henkilö, 31-vuotias venäläinen Andrey Taame.

Haittaohjelmien avulla klikkailtiin mainoksia

Yhdysvaltalaisen oikeusistuimen syytekirjelmän mukaan pidätetyt olivat käyttäneet DNS Changer-tyyppisiä haittaohjelmia siepatakseen uhrien tietokoneita. Tarkoituksena oli ohjata uhrien nettiselaimia pay-per-click -mainoksiin, joita klikkaamalla syytetyt saivat itselleen ja asiakkailleen tuloja.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan miehet saivat klikkaus-kaappauksillaan yli 14 miljoonan dollarin rikoshyödyn.

DNS Changer -haittaohjelma on usein naamioitu aikuisviihde-elokuvien katsomiseen tarvittavaksi video-koodekiksi. Kyseistä haittaohelmaa on usein erittäin vaikea saada poistettua koneelta.

Miesten levittämien haittaohjelmien kerrotaan saastuttaneen niin Windows-koneita kuin Maccejakin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.