Mainos

Historian siipien havinaa - Amiga ja C64 tulossa takaisin

Commodore USA aikoo tuoda markkinoille uuden Amiga-tietokonemalliston. Amiga 500 oli 1990-luvun alussa suosittu pelikone. Järeämmät mallit, kuten Amiga 3000, oli suunnattu ammattilaiskäyttöön. Koneiden valmistaja Commodore ajautui konkurssiin vuonna 1994. Tämän jälkeen Commodoren tavaramerkki pallotteli eri yritysten hallussa.

Nyt Commodore USA ilmoittaa hankkineensa oikeudet Amiga-tuotemerkkiin, jonka se aikoo herättää henkiin. All In One-tyyppisten laitteiden luvataan tukevan AROS:ta, joka on avoimen lähdekoodin hanke AmigaOS 3.1 järjestelmästä.

- Commodoren ja Amigan tuotemerkit ovat jälleen yhdistyneet niin monen vuoden jälkeen, hehkuttaa Commodore USA:n johtaja Barry Altman.

Altmanin mukaan julkistettavat Amiga-tietokoneet tarjoavat uuden alun perinteitä vaalivalle innokkaalle Amiga-yhteisölle.

Teknologiasivusto Engadget kertoo, että Commodore USA:lta on tulossa myös 1980-luvulla suositun Commodore C64 -tietokoneen täydellinen näköisversio - PC64. Uutuustuotteiden sisuksissa kiiltelee luonnollisesti samaa tekniikkaa kuin muissakin nykytietokoneissa.

Engadgetin sivustolla pohditaan, että alkuperäisellä "kuusnelosen" näppäimistöllä kirjoittaminen voi tuntua tuskalliselta nykynäppäimistöihin tottuneille. Legendaarisilla tuotemerkeillä ja muodoilla on kuitenkin varmasti oma vannoutunut ostajakuntansa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.