Mainos

Historiallinen katujuhla avaa kesän Helsingissä

Sofianpäivänä 15.5. voi jälleen liittyä historialliseen katujuhlaan Helsingin kaupunginmuseon edessä Sofiankadulla. Tänä vuonna esillä on erityisesti Helsingin monikulttuurinen menneisyys muun muassa tataari- ja balalaikkamusiikkeineen. Helsinkiin on kautta aikain muutettu läheltä ja kaukaa, ja tulijoiden historia on esillä myös kulkueessa, jossa voi katsella 1500-luvun hollantilais- ja saksalaiskauppiaita tai Viaporin upseereita 1700-luvun ranskalaisissa muotihepenissä.

Sofianpäivään kuuluvat toki tutut posetiivit, ilmapallot, herkut ja iloinen markkinahulina. Museossa voi katsoa dokumentteja entisaikain keväisestä Helsingistä ja otattaa Foto-Atelieri Onyxei Haapalassa itsestään vanhanajan kabinettikuvan.

Sofiankatu on Helsingin vanhimpia samoilla sijoillaan säilyneitä katuja. Sitä kutsuttiin 1600-1700-luvulla Itäiseksi Kirkkokaduksi, mutta 1810-luvulla se sai uuden nimen keisari Aleksanteri I:n äidin Sofian mukaan. Sofiankatu on säilynyt meidän aikaamme asti yhtä kapeana kuin se oli 1700-luvulla, mikä antaa sille erityisen historiallisen ilmapiirin leveiden katujen Helsingissä. Nykyään Sofiankadulla sijaitsee Helsingin kaupunginmuseo, joka on muuttanut kotikatunsa Katumuseoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.